Lepapíroznák a szexet Svédországban

2017. december 21. 14:59

Ha a szexelni akaró felek nem egyeznek bele kifejezetten az aktusba, júliustól kezdve potenciálisan perelhetőek lesznek nemi erőszakért a svéd baloldali kormány új törvénye szerint.

Egyértelmű megállapodást kell kötniük a szexelni akaró feleknek júliustól Svédországban a baloldali kormány javaslata szerint – írja a Die Welt és ennek nyomán a Breitbart. A két félnek kifejezetten igent kell mondania a szexre szóban, de a biztonság kedvéért akár írásba is foglalhatják a kölcsönös beleegyezést.

A törvény mindenkire vonatkozna: a régóta együtt lévő pároktól kezdve a kezdő szerelmeseken át a melegekig és a gruppenszexelőkig.

A ilyesfajta megállapodás hiányában a szexuális kapcsolatba kerülő felek potenciálisan perelhetőek lesznek nemi erőszakért. 

„Az üzenet egyszerű. Meg kell kérdezned azt a személyt, akivel szexelni akarsz, hogy ő akarja-e azt. Ha ebben bizonytalan vagy, akkor hagynod kell. A szexnek önkéntesnek kell lennie” – fogalmazott Stefan Löfven svéd szociáldemokrata miniszterelnök.

Bevezetik a „gondatlanságból elkövetett szexuális erőszak" tényállását is.

A Welt szerint Svédországban jelenleg egyfajta boszorkányüldözés zajlik: nők tömegei jönnek elő akár több éves vagy évtizedes zaklatásos történetekkel, a hírbe hozott férfiakat kirúgják a munkahelyeikről.

Az új szabályozást a Metoo-kampány inspirálta. A törvényt nem előzte meg semmiféle érdemi vita, azt minden parlamenti párt támogatja, a médiában konszenzus övezi azt.

Az Aftonbladet napilap egy szerzője írt egy kritikus cikket a témáról, amelyben a sztálini tisztogatásokhoz hasonlította a jelenséget. Őt is kirúgták.

A Welt arról ír: a svéd kormány pedagógiai szándékkal támogatja a törvényt, hogy átalakítsa a férfiak gondolkodását, akiknek „meg kellene tanulniuk”, hogy nem beszélhetik rá a nőket a szexre.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/122641