A következő négy hónap

2017. december 13. 22:07

Balliberális szimpatizánsból és elnyerhető mandátumból valóban egyre kevesebb akad.

2017. december 13. 22:07
Fodor Csaba
Magyar Idők

„Talán jó néhányan emlékeznek még az egykor szebb napokat látott MSZP 2014-es önkormányzati kampányvideójára. Ebben a párt mostani »új arca« (jelentsen is ez bármit 2017-ben), Kunhalmi Ágnes tette fel erőlködve azt a kérdést, hogy vajon el tudják-e képzelni, mi lesz harminc év múlva. A videó végén pedig a beszédes »utolsó esély« szlogennel szembesítették a választókat. Nagyjából négy hónappal a következő parlamenti választás előtt úgy tűnik, valóban túl van az ellenzék az utolsó esélyen, a mögöttük álló elvesztegetett évek során valamiféle fejlődési pályaív helyett apokaliptikus körülmények közé sodorták magukat.

Ha a balliberális oldalt nézzük, a sehova nem vezető, a 2014-es választás előtti időszakból egyébiránt már jól ismert összefogás-mánia például kezd a zenélő székek című játékra hajazni.

Ameddig szól a zene (az Internacionálé vagy a Bella ciao), megyünk körbe-körbe, amikor a zene elhallgat, leülünk, csakhogy egy székkel mindig kevesebb lesz. Balliberális szimpatizánsból és elnyerhető mandátumból valóban egyre kevesebb akad, kormánybuktató hangulat sincs, egymást pedig se lenyelni, se kiköpni nem tudják a szereplők. Az átlagválasztó ma joggal gondolja azt, hogy a baloldali pártok lélekben elengedték a 2018-as meccset. Láthatóan egyik vagy másik szereplő gyengülésén csupán élősködni szándékoznak a régi (Gyurcsány Ferenc) és újabb szerencsevadászok (Szél Bernadett, Fekete-Győr András). Mindez ugyanis nem új szavazók megszólításával, csak az eddigi torta továbbszeletelésével jár együtt. Más tekintetben a helyezkedés is megindult a listás helyekért vagy a nyerésre beárazott egyéni körzetekért, annak minden megszokott bájával együtt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2017. december 14. 13:57
Màjusban jő az újabb megújulás..
Bölcs Ész
2017. december 14. 00:55
"Balliberális szimpatizánsból és elnyerhető mandátumból valóban egyre kevesebb akad." Ez tényleg így van. Viszont a médiában, a felsőoktatásban és a művészeti életben még mindig ez a törpe kisebbség uralkodik.
tom hagen
2017. december 13. 22:45
Annyit tudok az ellenzéki pártok javára írni, hogy tulajdonképpen ezzel a stratégiával, amit követnek, legalább már / még nem akarják romba dönteni az országot. Fidesz kormànyt akarnak, mert tudják, hogy nem képesek kormányozni. Sőt nekik is jó.
péterx
2017. december 13. 22:35
Négy év alatt lett volna lehetőségük koherens , meggyőző program kidolgozására annak szilárt végigvitelére , a választókhoz való eljuttatására . Ehelyett rögtönöztek , ígérgettek, s most már valóban nem marad más , mint a könyöklés a remény szerinti befutó helyekért .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik