Derű

Theresa May: „Új keletű derűlátást” hozott a Brexit-megállapodás

2017. december 11. 17:39

„Új keletű derűlátást” eredményezett a Brexit-tárgyalások első szakaszának lezárásáról szóló előzetes megállapodás – mondta Theresa May hétfő délután.

A brit miniszterelnök szerint „új keletű derűlátást” eredményezett a brit EU-tagság megszűnésének feltételekről London és az Európai Bizottság között létrejött előzetes megállapodás.

Theresa May, aki a londoni alsóház képviselőit tájékoztatta hétfő délutáni beszámolójában a Brexit-tárgyalások első szakaszát várhatóan lezáró múlt heti előzetes egyezségről, kijelentette: maradéktalanul bízik abban, hogy a megállapodást az e hét végén esedékes brüsszeli EU-csúcs jóváhagyja, és megkezdődhet a Brexit-tárgyalások második szakasza, amelynek legfontosabb napirendi pontjai közé tartozik majd Nagy-Britannia és az EU jövőbeni – mindenekelőtt kereskedelmi – kapcsolatrendszerének kialakítása.

A Nagy-Britanniában élő több mint 3 millió külföldi EU-állampolgár jogosultságairól May kijelentette: e jogosultságok érvényesítése a Brexit után a brit bíróságok hatáskörébe tartozik majd, indokolt esetben az EU-bíróság esetjogi végzéseinek figyelembevételével.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/122118