Összefogás 2.0?

Karácsony Gergely mögé állhat be az MSZP

2017. december 7. 12:53

Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje mögé állhatnak be a szocialisták – írja az Azonnali. Egy befolyásos szocialista politikus szerint az MSZP kész támogatni Karácsonyt, a Párbeszéd vár a bejelentésre, a Párbeszéddel együttműködő Együtt viszont nem akar egy listán szerepelni a szocialistákkal.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje mögé állhatnak be a szocialisták – írja az Azonnali. Egy befolyásos szocialista politikus szerint az MSZP kész támogatni Karácsonyt, az egész csak azon múlik, hogy eldöntse, valóban miniszterelnök akar-e lenni. Egy másik prominens szocialista elmondta a lapnak: nagyon hasonlóan gondolkodnak a Párbeszéddel az ország jövőjéről és a társadalmi igazságtalanságokról.

A Párbeszéd részéről azt nyilatkozták: Karácsony biztos nem lesz az MSZP miniszterelnök-jelöltje, viszont lehet, hogy lesz egy „Összefogás 2.0”, amiben az MSZP, a Párbeszéd és az Együtt lenne benne, illetve egyéb baloldali pártok. „Ha bejelentkeznek, akkor az egy jó helyzet, erre nyilván reagálni fogunk” – jelezték. Egyéniben biztosan koordinálnak, a közös listáról még tárgyalnak. A Párbeszéddel együttműködni kívánó Együtt viszont elzárkózik attól, hogy közös listán induljon az MSZP-vel, a pártban nem hallottak sem az Összefogás 2.0-ról, sem arról, hogy Karácsony lenne az MSZP listavezetője.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/121890