Abu-Dzabiba költözik a világ legdrágább festménye

2017. december 07. 09:13

Leonardo da Vinci Salvator Mundi című remekműve a közel-keleti Louvre-ban lesz ezentúl kiállítva.

2017. december 07. 09:13

Leonardo da Vinci Salvator Mundi című festménye 450 millió dollárért (megközelítőleg 120 milliárd forintért), rekordáron kelt el novemberben. Az 1500-as évek elején festett képen Jézus egyik kezét áldásra emeli, másik kezében kristálygömböt tart. A New York Times értesülései szerint a képet egy ismeretlen szaúdi herceg vette meg, aki Mohamed bin Szalman koronaherceg belső köreihez tartozhat.

A festmény új otthona a nemrég megnyitott Louvre Abu Dhabi lesz. Az Egyesült Arab Emírségek fővárosa és Franciaország harminc évre szóló megállapodást kötöttek, mely szerint Abu-Dzabi kölcsönveheti a Louvre nevet, illetve francia közgyűjtemények műalkotásait, mindezt egymilliárd euró fejében.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rockpapa
2017. december 08. 08:23
Ezért a pénzért hány millió arab testvér lakhatott volna jól?Ehelyett mi Európaiak látjuk el őket.Sötét népség.Allah tiltja nekik az emberábrázolást.Miért nem selyem koránidézetekbe fektettek be?
néhai Ch.Pilot
2017. december 08. 00:03
1. Nem lennék meglepve, ha csak azért vette volna meg, hogy meggyalázza, vagy megsemmisítse, mint egy másik vallás jelképét. 2. "... Abu-Dzabi kölcsönveheti a Louvre nevet" - Hülyeség, fölösleges pénzkidobás. Néhány éven belül az övék lesz az eredeti Louvre. Ingyen. 3. Amúgy vigyék a muszlimok akár az összes európai festményt, nekünk a reprodukció is elég képeslapon, csak ők ne jöjjenek ide!
Akitlosz
2017. december 07. 19:56
Ő Jézus? Nem Mona Lisa öregkori képe? Tízmilliomod ennyiért jobb képet lehet kapni.
Finale*
2017. december 07. 19:24
De mit akarnak az arabok Jezustol ? Miert ilyen fontos nekik egy kereszteny festmeny ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik