Vadhajtások, újravágva

2017. december 6. 07:02

Czene Gábor
Népszava

Több év telt el azóta, hogy Vona Gábor kezébe vette a politikai metszőollót.

„A Jobbiknak nincs és nem is lesz olyan programpontja, amely faji, vallási alapon vagy bármilyen tekintetben különbséget tesz emberek között – bizonygatta Vona Gábor pártelnök. Ha valakinek ez nincs ínyére, keressen magának másik pártot. Azt is mondta, kész rá, hogy végigvigye a Jobbik néppártosodását. A vadhajtásokat könyörtelenül le fogja nyesegetni.

Több év telt el azóta, hogy Vona Gábor kezébe vette a politikai metszőollót. Használja is rendesen, de portájára még mindig nem tudja kitenni a Tiszta udvar, rendes ház táblát. Túl sok a munka. Túl sok a vadhajtás.

Most éppen az keltett felhördülést a Jobbikban, hogy Morvai Krisztina, a párt önjáró európai parlamenti képviselője bejelentette: felhagy a politikai pályával, jogászként folytatja. Nem tetszik neki az új irány, a néppárti barátkozás a baloldallal. Morvai – bár erről nem beszélt – nyilván azt is számításba vette, hogy a Jobbik nem akarja indítani a következő EP-választáson.

Morvai Krisztinával hasonló problémák adódtak, mint Novák Előddel, akit az elnökségéből és a parlamenti frakcióból is kiszorítottak. Elvégre – idézzük újra a pártelnököt – a Jobbiknak olyan hitre van szüksége, mint egy egyháznak, olyan fegyelmezettségre, mint egy hadseregnek és olyan profizmusra, mint egy multinacionális vállalatnak. A hittel nincs gond, a fegyelemmel annál több. Pedig egy hadsereg ereje a fegyelmezettségben rejlik – gyarapította a katonás hasonlatok számát Vona Gábor.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/121803