Válasz a retusálásra: kőkeresztet állítottak a csepeli Lidl előtt

2017. december 5. 10:33

Egy csepeli Lidl áruházzal szemben állították fel advent első vasárnapján a városrész harmadik kőkeresztjét – írja a Pesti Srácok.

Kőkeresztet állítottak Csepelen advent első vasárnapján a városrész polgárai. A Pesti Srácok tudósítása szerint a helyszín kiválasztása két okból is szimbolikus jelentőségű. Egyrészről azért, mert a közelben állt egykor a környék első keresztje, amely a második világháborúban, Budapest ostroma idején megsemmisült. Másrészről pedig azért, mert a Lidl nemzetközi kereskedőlánc keresztények sokaságának érzéseit sértette meg szeptemberben, amikor az úgynevezett görög termékeinek csomagolásáról kiretusálta a Santorini szigetén lévő Anastasis-templom kupoláján álló keresztet. 

A csepeli kezdeményezés egyik ötletgazdája Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője, aki leszögezte: „Minden nap meg kell tudni vallani, hogy mi kik vagyunk. Tudnunk kell, hogy hol élünk; tudnunk kell, hogy mit akarunk; tudnunk kell, hogy mit szeretnénk a jövőben tenni, és ehhez vissza kell néha kapaszkodnunk a múltunkba. És azt gondolom, hogy Magyarországnak és Európának az alapjait azért mégiscsak a kereszténységben kell keresni.” 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/121758