„Magyarország legnagyobb problémájáról” beszélt Vona a cseh sajtónak

2017. december 04. 13:27

Nem az illegális bevándorlás, hanem a fiatalok kivándorlása Magyarország legnagyobb problémája – nyilatkozta Vona Gábor, egy interjúban, melyet hétfőn közölt a Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilap.

2017. december 04. 13:27

Magyarország legnagyobb problémája nem az illegális bevándorlás, hanem a magyar fiatalok kivándorlása  – vélekedett Vona Gábor, a Jobbik elnöke abban az interjúban, amelyet hétfőn közölt a Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilap. Az ellenzéki pártelnök úgy véli: Orbán Viktor kormánya azt szeretné, hogy a választási kampány egyetlen témája a bevándorlás legyen. 

„Eközben azonban az történik, hogy több mint félmillió fiatal magyar állampolgár távozott Nyugat-Európába, Nagy-Britanniába, Németországba, Ausztriába. A mai Magyarországnak ez a legnagyobb problémája” – szögezte le. Vona Gábor szerint ez azért történik, „mert (a fiatalok) nem látják értelmét annak, hogy Magyarországon éljenek”. A politikus úgy látja, hogy a magyarországi demokrácia csak kirakat, színjáték, tartalom nélküli csomagolás. Bár látszólag minden demokratikus intézmény létezik, azok vezetői nagyon hamis játékot játszanak. „És mindennek az élén Orbán Viktor áll” – vélekedett a politikus. 

Orbán azt állítja, „illiberális demokráciát” épít. Bár nehéz megmondani, hogy mire gondol, a tények önmagukért beszélnek. A legfőbb ügyész például semmit sem tesz a korrupció ellen, holott ez lenne az egyik legfőbb feladata – állapította meg Vona Gábor. „Ha tehát azt kérdezi, melyek Magyarország legnagyobb problémái, akkor a társadalom szempontjából ez a tömeges kivándorlás az országból, míg politikai szempontból a demokrácia hiánya” – jelentette ki Vona Gábor. Az ellenzéki pártvezető azt mondta, hogy a Jobbik nem akarja kiléptetni Magyarországot az Európai Unióból, és kizárja a koalíciót a Fidesszel vagy a volt baloldali kormánypártokkal. Amennyiben pártja sikerrel szerepel a választásokon, akkor koalíciós partnerként csak az újonnan alakult pártok jöhetnek számításba. Vona Gábor szerint – bár jelenleg a Fidesz a legnépszerűbb párt –, nagyon nagy a bizonytalanok aránya, így a választási preferenciákat az utolsó három hónap kampánya fogja meghatározni.   

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2017. december 05. 06:53
"Orbán egy inkompetens, primitív ember, aki ugyanilyen emberekkel van körülvéve." https://alfahir.hu/2017/12/04/usa_frontiers_freedom_radvanyi_k_miklos_fidesz_orban_viktor_korrupcio_oktatas_egeszsegugy
Mindjárt
2017. december 05. 05:17
Csak a fideszbarmok tagadják, hogy kádár spiclije volt a kommunista kisztitkár, sorostanítvány felcsúti cigány gazdájuk. Az apósa meg a rákosi ávó spiclije. A szülei meg a lehető legmocskosabb kommunisták. Ezek tények. Ezt vagy nem veszik figyelembe a felcsúti cigány kutyái vagy mocskolódásal próbálják eltakarni a gazdájuk kommunista hazaáruló mocskát. Orbán Viktor és Lévai Anikó elhallgatott titka: "apuka" állambiztonsági ügynök volt Forrás: https://kuruc.info/r/2/139965/ "...Ha valakinek a tagok közül összeütközése van a törvénnyel, rendőrséggel, ha valakit ki kell hozni a börtönből, Horváth elintézi. A doktornő (Lévai Anikó, - a szerk.) elmondta, hogy nem számít, ha esetleg lázításért vagy valami másért letartóztatnák a vőlegényét (Orbán Viktort, - a szerk.), mert Horváth azonnal intézkedne és a vőlegénye azonnal szabadulna." A Kádár diktatúra kegyeltjei és védettjei voltak ezek a hazaáruló tetvek!
hátakkor
2017. december 04. 19:39
Zazrinak nagyobbak a problémái..
Dénia
2017. december 04. 19:06
Szerintem elég megtévesztő bizonytalanoknak nevezni azokat, akik szavaznának, de nincs kire.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik