Volt egyszer egy Németország

2017. december 01. 16:50

Holokauszt-túlélő zsidók kezdenek bizniszelni a háborúból éledő Németországban egy új német filmben.

2017. december 01. 16:50

„Frankfurt, 1946. David Bermann és barátai túlélték a holokausztot. Egyvalamit akarnak mindennél jobban: maguk mögött hagyni Németországot, és Amerikába emigrálni. De hogyan szerzik meg az ehhez szükséges pénzt? Hamar megtalálják a megoldást: háziasszonyokat bűvölnek el házaló kereskedőként, és egyre közelebb kerülnek céljukhoz. Davidot azonban utolérik múltjának árnyai. Miért van két útlevele? Hogy került évekkel ezelőtt Hitler hegyi nyaralójába? Lehet, hogy együttműködött a nácikkal? Sara Simont, a lelkiismeretes amerikai tisztet nem hagyják nyugodni ezek a kérdések, és elhatározza: kideríti, merre járt és mit csinált a férfi a háború alatt. Egyre nehezebb azonban kivonnia magát David hatása alól...” – szól a most mozikba kerülő Volt egyszer egy Németország c. film bemutatója.

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2017. december 03. 12:20
Ki is volt Kaszner Rezső? Hogyan is vonatozott ki a leggazdagabb zsidó családok nagy része (Weisz Manfréd, Goldberger, stb.)? Mikor lesz film a magyar holobizniszről? Vagy a rejtett tartalékok bizniszéről?
matykox
2017. december 02. 08:58
Vazze! Ez a film explicit hollókoszt-tagadás! Vagy implicit?
smarton
2017. december 02. 08:50
Nocsak? Lesznek igazság-morzsák is?
ottapont
2017. december 02. 01:37
"-Ő milyen trükkel dolgozik? -Bűntudatot ébreszt a németekben." Jól átgondolták ezt?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik