Kövér: A migráció nem fog leállni

2017. november 20. 22:52

„Az SZDSZ-izmus halhatatlan” – jelentette ki Kövér László egy budapesti lakossági fórumon hétfőn este. Az Országgyűlés elnöke szerint Soros nyílt társadalmának a lényege, hogy a teremtett világot tagadják, férfi és nő sincs, csak társadalmi konvenciók.

2017. november 20. 22:52

A migráció nem fog leállni, főleg olyan európai politikával, amely meghívót küld a migránsoknak – mondta az Országgyűlés elnöke a „Soros-tervről” tartott nemzeti konzultációval kapcsolatos lakossági fórumon, Budapesten hétfőn este. Kövér László felhívta a figyelmet arra, hogy az Európai Unió határőrizeti szerve, a Frontex szerint 34-36 millió ember tart Európa felé, a NATO szerint pedig 2020-ig 60 millió migráns indul el Európába.

Az SZDSZ-izmus halhatatlan

A Fidesz választmányi elnöki posztját is betöltő politikus szerint Soros György célja, hogy segítsen a migránsoknak, létrehozza az úgynevezett nyílt társadalmat, lebontsa a nemzetállamokat, nemzeti kultúrákat. Hozzátette: „Soros György szervezetei” védelmezik a jogsértő migránsokat és szétzilálják a nemzetállamokat. „Világkormányzást akar nemzetállami keretek közötti demokratikus pepecselés helyett”, ezzel a demokratikus választásokat kérdőjelezi meg – hangoztatta Kövér László. A sajtóban a „Soros-tervvel” kapcsolatban elterjedt, hogy nem pont úgy gondolja, de a terv alapvetően nem változott – jegyezte meg, hozzátéve, „valaki magyarázza már meg, hogy miért van nagyobb szava Soros Györgynek Brüsszelben”, mint a legtöbb tagállam demokratikusan megválasztott vezetőjének.

Az EU-ról szólva Kövér László arról beszélt: tanácstalan, mert nem tudja, hogy van-e értelme a vitának, a szavak elvesztették jelentésüket és ez a belpolitikára is igaz. A szembenálló felek közötti távolság itthon és Európában is nőttön nő. Úgy fogalmazott: „ugyanazok az idióták és gazemberek az EU-ban is a baloldali pártok élén, mint itthon”. A magyarországi ellenzéki pártok közül az LMP-ről szólva a kormánypárti politikus megjegyezte: „mióta Ron Werber elvtárs lett a tanácsadójuk, nagyon kikupálódtak”, a Jobbik pedig „mióta a néppártosodás beindult, a nemzet számára fontos kérdésekben felzárkózott a baloldal mellé", "az SZDSZ nincs a porondon, de az SZDSZ-izmus halhatatlan”.

Az EU-n belül jobb

Van-e kultúra vallási háttér nélkül? Nincs. E nélkül értelmezhetetlenné, gyökértelenné válik az ember – vélekedett Kövér László. A kormánypárti politikus szerint Soros globális, nyílt társadalmának a lényege, hogy a teremtett világot tagadják, férfi és nő sincs, csak társadalmi konvenciók, ez a végállomás. Isten, haza és család ellen támadnak, hogy "„totálisan elhülyítsék”, manipulálják az embereket. „Az, hogy üldözési mániám van, nem jelenti azt, hogy nem üldöznek. (...) Akinek pedig 40 év fölött nincs paranoiája, nem fog sokáig élni ebben a régióban” – fűzte hozzá Kövér László a közönség nagy derültségére. „Mi lesz ebből 30-50 év múlva!? Németország meddig marad Németország!?” - vetette fel a fideszes politikus.

Hét év alatt az ország eladósodottságát az EU átlaga alá vittük – mondta a kormánypárti politikus Magyarországról és a Fidesz kormányzásáról szólva. Szavait taps kísérte. Az EU-támogatás nekünk jár, nem igaz, hogy e nélkül a magyar gazdaság összeomlana, de jó, hogy van. Az EU-n belül jobb, mint kívül – jegyezte meg Kövér László. Úgy fogalmazott: az elmúlt hét évben „a gödör fenekéről másztunk ki” (...), kisebbfajta csodát hajtottunk végre. Rövid távon az a tét, hogy megőrizzük az eredményeket, hosszú távon pedig az országot – hangoztatta Kövér László, aki arra buzdította a fórumon részt vevő több száz embert, hogy vegyen részt a pénteken záruló nemzeti konzultációban. „Hozzanak magukkal egy embert!” – zárta szónoklatát Kövér László.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, fideszes politikus az óbudai lakossági fórum elején leszögezte: továbbra is az a cél, hogy az ország maga döntsön a sorsáról, az emberek dönthessék el, kikkel akarnak élni, ebbe se Berlin, se Brüsszel ne szóljon bele.

(MTI) (Fotó: MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
totyalaci
2017. november 22. 16:21
Az a helyzet Laci, hogy a 2,1 %-os programotokkal ezt a tendenciát nem fogjátok megállítani. Meg a kerítéssel sem. Ezt nagyjából minden józan ember tudja. Ezért azt minden értelmes látja, hogy az egész migrációs cuccotok kamu és csak a választás miatt toljátok. Jobb lett volna egy bölcs és óvatos együttműködés az EU-val
Mindjárt
2017. november 21. 14:07
Más. A debreceni huszárhadnagynak (Kósa) még mindig nem sikerült a diplomát megszerezni. A példatár kimeríthetetlen. Nem véletlenül fogalmazták meg már régen: "A hülyeségnek csak alsó határa van.""
Mindjárt
2017. november 21. 14:05
A kommunista vérvonaltól soha nem tud a fidesz megszabadulni. A fideszesek példája (Kövér, Orbán és a többi) hasonlatos ahhoz a Dakota indián főnökhöz, aki abba őrült bele, hogy új bumerángot akart venni, de nem tudta eldobni a régit. "Kommunista szalonnából, nem lesz demokratikus szalonna!" - ahogy a másik köztörvényes is megfogalmazta.
Mindjárt
2017. november 21. 14:04
Kövér és a fidesz Jutalomból került az MSZMP KB-hoz tartozó Társadalomkutató Intézetébe, közvetlenül Aczél elvtárs keze alá. Kommunista vérétől vérátömlesztéssel sem lehet megszabadulni. Ez érvényes egykori ifjúkommunista társaira is. Viktorkának mondta az egyetem oktatója: "Viktor, rosszabbak vagytok Kun Béla Lenin-fiúinál!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik