Hülye zsidók

2017. november 19. 12:16

Vannak tehát okos zsidók és hülye zsidók.

2017. november 19. 12:16
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Figyelő

„Miközben épp a jobboldal migrációt korlátozó politikája az, ami képes lehet megvédeni a zsidóságot is azoktól, akik valóban az életére törnek. Na, akik ezt továbbra sem értik, akik továbbra is vevők a korábbi szlogenekre, az identitáspolitika hamis narratíváira, ők a buta zsidók. Szó nincs róla, hogy a zsidók buták lennének, mielőtt egy újabb zseni ezen írás kapcsán is előhúzza a megszokott, ostoba antiszemita-kártyát. Sőt, ellenkezőleg. Vannak okos zsidók is, és talán egyre többen, és egyre bátrabban meg is mernek szólalni. Nincs azonban könnyű dolguk.

Amikor az identitáspolitikában, a baloldal manipulációs tevékenységében évtizedek óta jelentős szerepet vállaló Konrád György is rájött arra, hogy itt most egy valós veszély jelent meg a zsidóság számára, és azt merészelte mondani, hogy egyetért Orbán Viktor migrációs politikájával, még az ő pozíciója is megingott, és ahogy Vésey Kovács László is remekül megjegyezte a minap írt cikkében, még neki is hosszú canossát kellett járnia, hogy az »övéi« ki ne taszítsák.

Vannak tehát okos zsidók és hülye zsidók. Ahogy a keresztények, a filozófusok, az újságírók, a tanárok, a suszterek, a melegek, a bélyeggyűjtők, a Star Trek rajongók, a vegetáriánusok stb. között is vannak hülyék is, meg okosak is. Vannak, akik látják a valóságot, és elfogulatlanul, tényleges és jól felfogott érdekeik mentén képesek gondolkodni, döntéseket hozni. És vannak, akik lehetnek bármily tanultak is, lobogtathatják a végzettségüket bizonyító papírokat, de abba a kategóriába esnek, amit a libanoni származású amerikai író-üzletember-professzor Nassim Taleb nagyon találóan úgy nevez: IYI – Intellectual Yet Idiot. És amit mi mostantól itthon is nevezhetünk így: ÉDI. Értelmségi, De Idióta.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2018. január 19. 05:20
Jeszenszky Zsolttól azt kérdezném: MIÉRT "VAN" AZ, AMI VAN--ha van? Mert, hogy vannak zsidók "ilyenek" is meg "olyanok is"--ez puszta fenomenológia-gondolom én. De hogy MIÉRT?--ban úgy ahogyan van--ez sokkal-sokkal érdekesebb és izgalmasabb a számomra, mint a bármilyen pontos és valósághű esetleírás. Mert NEM VÁLASZ az--nekem legalábbis nem--hogy nem zsidók is, meg cigányok is meg bantunégerek is, meg mindenféle más emberek is VANNAK ilyenek is meg olyanok is. És azért nem, mert azért olyan emberek, akik a SAJÁT ÉRDEKEIK ELLEN TESZNEK(?) ....hááát, olyanok nem nagyon vannak. És ebben a "migránsügyben" épp az az izgalmas, hogy azok a zsidók--mint Soros is--akik TÁMOGATJÁK és EGYETÉRTENEK vele, tudniillik azzal, hogy IGENIS: ÖZÖNÖLJE EL A VILÁGOT a sok csavargó.....szabályozatlanúl és csürhemód... Szóval hogy ezt MIÉRT(???) támogatják? Mert ez elsősorban nekik rossz, őket fenyegeti stb...stb...(meg a NŐKNEK, meg a BUZIKNAK stb...stb) MINDERRE ÉN NEM TUDOK MAGYARÁZATOT ADNI! Pedig ez a kérdés az igazán izgalmas és érdekes--nekem legalábbis.
Biivisz
2017. november 20. 11:28
Köszi Zsolt! Minden szavaddal egyetértek. Remek példa a hülyezsidóra: http://mandiner.hu/cikk/20171117_heller_agnes De lehet, hogy ő már csak szenilis.
korona
2017. november 20. 09:31
Nincs jó zsidó meg rossz zsidó, csak zsidó van. Nincs jó magyar meg rossz magyar, csak magyar van. A zsidónak zsidóként kell végigélnie az életét és zsidóként fog meghalni. A magyarból lehet angol, francia, olasz és így tovább. Csak akkor marad magyar, ha maga is úgy kívánja. A magyar keresztény, a zsidó meg zsidó vallású(nak született és úgy is fog meghalni) mindörökre. A zsidók egy külön világ. Hogy "emberek"-e? Mi meg "nem-vagyunk-emberek"? Ítélje meg mindenki önmaga.
krakken96
2017. november 19. 22:27
csakhogy az okos és buta jelzők nem egzakt,objektív felmérésen alapulnak hanem az Ő szubjektív MEGíTÉLÉSÉN. én is mondhatom,hogy KORRUPT GECI de ettől még NEM FELTÉTLENÜL IGAZ.csak épp,lehetséges. a migrációpártiaknak is vannak racionális érdekei,jobbára érzelmi indíttatásúk és nekünk határpártiaknak is vannak érdekeink,érzéseink. MINDKETTŐ LEGITIM ÉS VANNAK RACIONÁLIS ELEMEI. nem mondhatjuk rájuk,hogy hülyék,mert tudják és érzik mit akarnak....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik