Itt a piac vége?

2017. november 17. 14:04

Bihari Tamás
Népszava

Sem Orbánnak, sem a vele együtt a Kádár-korban szocializálódott többi fideszes politikusnak nincs fogalma a szabad versenyes kapitalizmus lényegéről, működéséről.

„A fideszes politikus tevékenységéről talán csak azt a cinikus gesztust jegyezte fel eddig a közemlékezet, amikor szembetűnően kapatosan hókotrásra biztatta városa határában a közmunkások éhségmenetének résztvevőit. Hűséges embere mellett most természetesen kiállt Orbán Viktor miniszterelnök is. A főadószedő lépését firtató kérdésre csak annyit válaszolt: gratulálok!

Az a rossz hírem van, hogy ez nemcsak a kormányfő közismerten krakéler természetét bizonyítja, hanem azt is, hogy sem Orbánnak, sem a vele együtt a Kádár-korban szocializálódott többi fideszes politikusnak nincs fogalma a szabad versenyes kapitalizmus lényegéről, működéséről. »Ha nekem lesz ilyen lehetőségem, biztos, hogy én is meg fogom ragadni« – nyilatkozta a Hír TV-nek egy fideszes országgyűlési képviselő, párttársa, Páva Zsolt pécsi polgármester pedig már jelezte, megkéri a körzet fideszes honatyáját, intézze el, hogy Komlón is olcsóbbak legyenek az üzemanyagok.

A »létező szocializmus« szelleme járja be Magyarországot és temeti maga alá a piacgazdaság maradékát. Nagy kérdés, lesz-e még ebből feltámadás?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/120905