Az emberek szava

2017. november 16. 22:03

Nagy Ottó
Magyar Hírlap

Mi minden lapulhat Gyurcsány félelmei mögött, aki azt kiabálja, hogy legutóbb csak a határon túli magyarok szavazatával lett meg a Fidesz kétharmada?

„Tulajdonképpen már elültek azok a hullámok, amelyeket Gyurcsány Ferenc gerjesztett azzal, hogy bedobta legújabb nemzetmentő ötletét a politika tengerébe, hogy lehúzza a határon túli magyarokat, de legalábbis minden idegenbe szakadt, választókorú és -képes hazánkfiát. Hogy mondjuk a Vörös-tenger mellékén ehhez mit szóltak, azt egyelőre nem tudni, azért érdemes felidézni az ominózus kérdést, amelyet népszavazásra bocsátana hazánk egyik legnagyvonalúbb hitelintézeti szakembere: »Egyetért-e ön azzal, hogy ne szavazhassanak azok, akik soha nem éltek Magyarországon, és nem viselik a szavazatuk következményeit?«

Az állóvizet a kérdésben lévő »következményekért« érdemes felkavarni. Mert mi minden lapulhat Gyurcsány félelmei mögött, aki azt kiabálja, hogy legutóbb csak a határon túli magyarok szavazatával lett meg a Fidesz kétharmada? Például a gazdasági eredmények, amelyekhez kellett ez a többség? Az, hogy nincs hitelünk a valutaalapnál? Pontosabban lenne, de köszönjük, nem kérünk belőle, mert ezzel a szívességgel mindig megszorítások járnak. Esetleg az, hogy most először a rendszerváltozás óta prémiumot fizet ez a randa kormány a nyugdíjasoknak? Hogy az építőipar megint szárnyal, és még a GDP-adatok sem képesek lelombozni az embert? Ilyen dolgoktól bátran érdemes rettegni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/120864