Amerikai médiabeavatkozás

2017. november 13. 16:21

Lovas István
Magyar Hírlap

Minél keményebben védi meg a kormány általában a szabadságot és a jobboldali magyar érdekeket, annál sikeresebb a választók körében.

„És most képzeljük el egy percre, mi lenne, ha Irán néhány száz millió ajatollahi dollárral »független«, tényterjesztésben segítő médiumokat hozna létre akár az Egyesült Államokban, akár nálunk. Mely utóbbi esetben az RT brutális amerikai elhallgattatása ügyében béna csöndbe hullott Soros- és egyéb pénzelésű emberi jogvédő szervezetek és hasonló médiaszabadság-őrök miként kiabálnának. És hányszor rohanna a New York Times hozzánk, hogy a Political Capital Krekó Péterének és társainak égig érő sikolyait globalizálja. Hogy milyenek lesznek a nálunk felállítandó »független amerikai médiumok«, arról van némi fogalmunk. Az említett Népszava-cikk örömmel emlékeztet Mark Palmer egykori budapesti amerikai nagykövet, Charles Gati, korábbi amerikai elnöki tanácsadó és a még korábbi rákosista Szabad Nép-tollnok, Haraszti Miklós egykori Mao-imádó közösen korábban a Washington Postban írt cikkére, amelyben követelték a Szabad Európa Rádió magyar adásának újraindítását. Amit immár megkapnak. Most azután lesz sokféle SZER. Abban is szinte biztosak lehetünk, hogy George Soros rájön arra, meg kell ragadnia az alkalmat, és hozzá kell járulnia a Magyarországon amerikai kormányzati, illetve közpénzből felállítandó, Momentum-, MoMa, DK- stb. mikro- és törpepártokat imádó médiumok üzemeltetéséhez. 

Egy olyan országban, ahol bármely kis faluban vidáman fogható a média alapcsomagban a legnézettebb RTL Klub híradója, az ATV vagy a Hír Tv. Míg sok esetben még a prémiumcsomagból is hiányzik az Echo Tv, ami azt mutatja, a kormány – sajnos és érthetetlen módon – még a töredékét sem hajlandó megvalósítani az ellene felhozott vádtömegeknek, azaz nem emeli fel a kagylót, és közli e kábelszolgáltatókkal, talán elég a politikai diszkriminációból, miközben hatalmas profitot vágnak zsebre.  (...)

1998-tól kezdődően az elmúlt évek tapasztalatai kivétel nélkül azt mutatták, hogy minél keményebben védi meg a kormány általában a szabadságot és a jobboldali magyar érdekeket, annál sikeresebb a választók körében. E téren a legújabb, durva amerikai beavatkozás esetén sem érdemes kivételt tenni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/120683