Liberálisok: Demokraták nem működhetnek együtt a Jobbikkal

2017. november 9. 12:07

Elképzelhetetlen, hogy egy „szélsőjobbos párttal” szövetkezzenek annak érdekében, hogy leváltsanak egy „szélsőjobbos politikát folytató illiberális kormányt” – közölte a Liberálisok alelnöke, Sermer Ádám.

A Magyar Liberális Párt elnökhelyettese öt pontban foglalta össze, a demokraták szerinte miért nem működhetnek együtt a Jobbikkal.

Sermer Ádám csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, továbbra is az illiberális államot építő „szélsőséges kormány” leváltása és egy új, demokratikus kormány felállítása a céljuk, ehhez mindenkinek kompromisszumkészséget kell mutatnia, és a széles körű együttműködésben nem jelenthetnek akadályt a régi, személyek vagy pártok közötti konfliktusok. Az viszont elképzelhetetlen, hogy egy „szélsőjobbos párttal” szövetkezzenek annak érdekében, hogy leváltsanak egy „szélsőjobbos politikát folytató illiberális kormányt” – tette hozzá.

Kifejtette: a Jobbik személyzeti politikáján keresztül folytatott értékrendvállalása továbbra is azt mutatja, hogy a „cukiságkampány” és a néppártosodás hazugság. A párt a korábbi menekültválságra embertelen, az EU alapértékeivel szembeforduló, szélsőséges választ adott; átfogó probléma az orosz befolyás jelenléte a „Jobbikon belül”, a „KGBéla-ügy” például a mai napig nem tisztázódott – sorolta a politikus.

Az elnökhelyettes kijelentette azt is, hogy a Jobbik és a kormány Soros György elleni retorikája „tökéletes összhangban van”. Sermer Ádám végül úgy bírált: a Jobbik orosz minta alapján hazaáruló ügynökszervezeteknek szeretné minősíttetni a neki nem tetsző civil szervezeteket.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/120496