Terrorizmus Franciaországban: 20 évre ítélték Abdelkader Meraht

2017. november 2. 20:18

Húsz év börtönbüntetésre ítélték csütörtökön az első franciaországi dzsihadista merénylet elkövetőjének bátyját, Abdelkader Meraht, aki 2012 márciusában hét embert ölt meg a dél-franciaországban.

Húsz év szabadságvesztésre ítélte csütörtökön a párizsi esküdtszék Abdelkader Meraht, az első franciaországi dzsihadista támadás elkövetőjének, Mohamed Merahnak a bátyját. Mohamed Merah 2012. március 11. és 19. között hét embert ölt meg a dél-franciaországi Toulouse-ban és az onnan 50 kilométerre lévő Montaubanban: három francia katonát, majd egy zsidó iskola három tanulóját és egy tanárát, hatalmas felháborodást keltve mind Izraelben, mind Franciaországban.

A merénylőt március 22-én lelőtték az elfogására kiérkező kommandósok, miután nem volt hajlandó megadni magát. Az esküdtszék az elkövető iszlamista radikális bátyját terrorista bűnszövetkezetben való bűnrészességben mondta ki bűnösnek, de az emberölésekben nem találta bűnrészesnek, amiért életfogytiglani börtönbüntetés járt volna. Egy másik vádlott, Fettah Malki, 14 év börtönbüntetést kapott.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/120149