Igen, benned van a hiba, ha nem érted, miről szól a Weinstein-ügy

2017. október 20. 17:22

Kovács Márta
24.hu

Nem arról van szó, hogy mostantól ne lehetne bókolni, hanem arról, hogy talán meg kéne tanulni végre bókolni.

„Még egy kiskutyába is könnyedén belenevelhető, hogy ne egye meg az ételt, ami nem az övé, eléggé hasonló a helyzet itt is. Attól, mert valaki dekoratívan öltözködik, még nincs kinn rajta egy láthatatlan „ez azért van rajtam, hogy vedd le” tábla.

Így attól még ha valaki akár kisestélyiben is fellszállhat a hetes buszra, ez semmire sem jogosítja fel a mögötte kapaszkodó férfit. Még akkor sem, ha ő minden áron ezt szeretné.

„Nemsokára az is szexuális zaklatás lesz, ha megdicséred a kolléganőd frizuráját”

Igen, éppen Woody Allen volt az, aki a Weinstein-botrány kirobbanása után úgy vélekedett, hogy ezek után már az is baj lesz, ha valaki csak rákacsint egy nőre. Azon túl, hogy Woody Allen megszólalása ebbe a történetbe annyira kellett, mint Mészáros Lőrincnek a közpénzkupon, hiszen ő pont az, akivel szemben bőven hozhatóak fel hasonló vádak.

Minden szexuális zaklatásról szóló vád arról szól, hogy valaki tett egy másik féllel valamit annak akaratán kívül. Ha pedig valaki elolvassa, Harvey Weinstein miket tett az érintett színésznőkkel, akkor könnyedén láthatja, hogy egyik történet sem ért véget néhány szimpla bóknál.

Nem arról van szó, hogy mostantól ne lehetne bókolni, hanem arról, hogy talán meg kéne tanulni végre bókolni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/119525