Igen, benned van a hiba, ha nem érted, miről szól a Weinstein-ügy

2017. október 20. 17:22

Nem arról van szó, hogy mostantól ne lehetne bókolni, hanem arról, hogy talán meg kéne tanulni végre bókolni.

2017. október 20. 17:22
Kovács Márta
24.hu

„Még egy kiskutyába is könnyedén belenevelhető, hogy ne egye meg az ételt, ami nem az övé, eléggé hasonló a helyzet itt is. Attól, mert valaki dekoratívan öltözködik, még nincs kinn rajta egy láthatatlan „ez azért van rajtam, hogy vedd le” tábla.

Így attól még ha valaki akár kisestélyiben is fellszállhat a hetes buszra, ez semmire sem jogosítja fel a mögötte kapaszkodó férfit. Még akkor sem, ha ő minden áron ezt szeretné.

„Nemsokára az is szexuális zaklatás lesz, ha megdicséred a kolléganőd frizuráját”

Igen, éppen Woody Allen volt az, aki a Weinstein-botrány kirobbanása után úgy vélekedett, hogy ezek után már az is baj lesz, ha valaki csak rákacsint egy nőre. Azon túl, hogy Woody Allen megszólalása ebbe a történetbe annyira kellett, mint Mészáros Lőrincnek a közpénzkupon, hiszen ő pont az, akivel szemben bőven hozhatóak fel hasonló vádak.

Minden szexuális zaklatásról szóló vád arról szól, hogy valaki tett egy másik féllel valamit annak akaratán kívül. Ha pedig valaki elolvassa, Harvey Weinstein miket tett az érintett színésznőkkel, akkor könnyedén láthatja, hogy egyik történet sem ért véget néhány szimpla bóknál.

Nem arról van szó, hogy mostantól ne lehetne bókolni, hanem arról, hogy talán meg kéne tanulni végre bókolni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 225 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biivisz
2017. október 24. 00:13
"Minden szexuális zaklatásról szóló vád arról szól, hogy valaki tett egy másik féllel valamit annak akaratán kívül." Drága Mártika! Ha én megszólítok egy nőt, mert - mondjuk - tetszik nekem, akkor az bizony - ha csak nem tetszem én is neki - az akarata ellenére fog történni, azaz - a fentiek alapján - zaklatás. Miután pedig az illető férfinak celebszintű készségekkel kellene rendelkeznie, hogy a "viszonttetszés" tekintetében 50%-nál jobb esélyei legyenek, komolyan kockáztatja a zaklatással való vádolhatóságot minden olyan esetben, amikor kezdeményezni próbál. Néhány kirakatper kell csak, és eljutunk oda, hogy a nők lesznek kénytelenek kezdemènyezni, mert a férfiaknak nem lesz bátorságuk. És nem csak a szégyenlőseknek.
A teremburáját
2017. október 23. 16:38
Hallottál már arról, hogy: 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás? Nos, a jónép egy részének az élsport nézése a szórakozás és az élsport ezt kiszolgálja, úgy, hogy haszna is legyen belőle. Ennyi!
Morgen
2017. október 22. 11:08
A fene tudja, miért van az, hogy másképp hat ugyanaz a bók egy többszörös rúdtáncosnőre, mint pl. egy feleségre.
Szergej Csagajev
2017. október 21. 23:47
Talán kovács márta nem érti, hogy erről a fölényeskedve arrogáns, agresszív stílusról kellene leszokni, ha valami probléma adódik, amit meg kell vitatni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik