#minekmentoda

2017. október 20. 08:30

Kormos Anett
WMN

Valamiért csakis a nemi erőszak ügyében vetődik fel némelyekben az áldozat felelőssége, mi több, az áldozat hibáztatása.

„Nem kérdezzük meg, ha valakit bankrablás során lelőnek, hogy minek ment a bankba a hülye. Nem kérdezzük meg, ha valakit elütnek a zebrán, hogy miért nem nézett körbe. És nem kérdezzük meg, ha valakit megvernek a KFC-ben, hogy minek kért ott kaját. De ha egy nő elmegy sötétedés után futni Soroksár egyik kihalt utcáján, és megerőszakolják, majd megölik, akkor kihívta maga ellen a sorsot (a ribanc).

Valamiért csakis a nemi erőszak ügyében vetődik fel némelyekben az áldozat felelőssége, mi több, az áldozat hibáztatása. Pedig egy ideális világban, ha egy nő felszállna pucéran a metróra, akkor sem merülhetne fel senkiben, hogy meg kéne dugni.

Egy ideális világban, ha egy fiatal lány eszméletlenre issza magát, akkor valaki hazavinné a szüleihez. Egy ideális világ nem arról szólna, hogy mi, te meg én mit csináljunk másképp, ha nem akarunk bűncselekmény áldozataivá válni, hanem arról, hogy mit csináljon másképp a bűnöző, ha nem akar élete végéig a börtönben rohadni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/119487