A Fidesz nem fog magától szétesni

2017. október 20. 11:36

Sokan mondják, hogy diktatúra van, de ez tévedés. Interjú.

2017. október 20. 11:36
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Magyar Nemzet

Úgy tűnik, a rendszer, ha megbicsaklásokkal is, de tökéletesen működik hét éve, az íve töretlen.

Nem töretlen, a feszültség nőttön-nő. Az a kérdés mindig, hogy az emberekben az elégedetlenség megelőzi-e az előrehaladást az eszközökben. Erre van remény. Nyilván az ellenzék működése is kérdéses, de arra is mindig van remény, hogy az ellenzék összeszedi magát – az ember legyen optimista. Sokan mondják, hogy diktatúra van, de ez tévedés. Ritka az, hogy egy demokráciából egy nap alatt diktatúra alakuljon ki, az mindig egy folyamat. A folyosón, ahogy átmegyünk a demokráciából a diktatúrába, valahol van egy vörös vonal, amely előtt választásokon el lehet venni a hatalmat a kormánytól, de ha átléptük, akkor demokratikus úton már nem tehetjük meg – hiszen már elvették a nyilvánosság lehetőségeit, megfélemlítették az embereket, nem lehet kontrollálni a választásokat. 

És most hol vagyunk?

Igazán az idő fogja eldönteni, de úgy gondolom, most még a vonal előtt vagyunk. Valószínűleg a ’18-as választás lesz ez a vonal, ha ott sikerül átvenni, akkor nyert ügyünk van. Attól tartok, hogy ha utána 50 százaléknál több mandátuma van a Fidesznek, akkor demokratikus módon a kormányt megbuktatni nem lehet. Meg fog akkor is bukni, mert minden rendszer megbukik, csak nem mindegy, hogy mikor – mi is öregszünk, sokat már nem akar az ember egy normálisabb világra várni. Reális esélye lenne akkor az unióból való kilépésnek és az ország lecsúszásának.

Belső bomlásra nem lát esélyt? Például hogy egyre több fideszes értelmiségi farol ki a kormánypárt mögül?

Az, hogy az értelmiségiek kifarolnak onnan, kifejezett tendencia. Méricskélés is, de a személyes benyomásom is az, hiszen olyan környezetből jöttem, ahol sokan támogatták a Fideszt. A szó szerinti belső bomlás nem ez. Önkormányzati képviselő és a fölötte lévő szinten a pártelit – meg a fiatal gyerekek, akik kijöttek az egyetemről, és már bent vannak a minisztériumban – nem hiszem, hogy szétszedhető.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2017. október 21. 06:53
álmodik a nyomor... Mindig ez van, ha a patrióta, racionális többség józanul, demokratikus úton megválasztja a neki tetsző, a többségi érdekeket képviselő kormányzatot, felhatalmazza arra, hogy legitim módon képviselje őt, a nemzeti közösséget, hogy adminisztrálja a gazdaságot, a biztonságot, a külpolitikát stb. Persze, ekkor jönnek a nemzetellenes morzsadékok, nyüszítenek, nyöszörögnek, vinnyognak, ájvékolnak, rágalmaznak, mételyeznek, terjesztik a közösségellenes kórságot, kenik a gennyüket a templom kapujának kilincsére, húgyoznak a közkutakba, rohannak a nemzet legaljább ellenségeihez feljelentgetni, hazudni, rágalmazni, áűlhíreket terjeszteni: "nincs demokrácia, diktatúra van, elnyomják az állampolgárokat, sőt a többség nyomorog, éhezik, korrupció, koncepciós perek, iazságtalan, csaló bíróságok és ügyészség, brutális rendőrség, agyonvert homokosok...!!!!) Az oviban, az elemiben, már körvonalazódik ez a kisebbség! Az elpuhult, csipás, takony-jojózó Arnoldka és Olika, már kavar az óvónéninél, feljelent, beárul. Nem szereti a közösségi játékokat, irigy, orvul belekarmol a társaiba, sunyin megtépi a szép, kedves és barátságos kislányok copfját, orrkakiját a játékokra keni, büdöseket fingik és másokra mutogat, lopva beleköp a többiek uzsonnás dobozába, nem szeret labdázni, futni, utálja és unja a meséket, a kedves rajzfilmeket a gyerekdalokat (különösen a magyar népdalokat, mondókákat stb.), szereti szagolgatni az általa annyira gyűlölt, népszerű fiúk gatyáit és levetett harisnyáit. Egyedüli szövetségese a satnyahajú, nyöszörgő hangú, hájas Hurwich Deborácska, akinek a felső fogsora nem nőtt ki, de olyan gonosz, hogy már kooptálták a Nyílt Társadalom Alapítványának kur(v)atóriumába.
Anonymtalan
2017. október 20. 19:19
"A Fidesz nem fog magától szétesni" A hozzád hasonló férgek kihullása (és itt elnézést a férgektől) nem éppen a széthullást és a véget jelenti, hanem éppen séggel a tisztulást és a jobb összetartást. Az MSZP képtelen volt "féregteleníteni" magát, sőt még a látszólag elhajtott (Gyurcsány) is visszamászik beléje továbbra is szipolyozni és rongálni.
puszika
2017. október 20. 16:56
Na nyugodj meg lódoki,a FIDESZ nem az Lmp-től fog szétesni és '18 után sem!!
cutcopy
2017. október 20. 16:38
"ha utána 50 százaléknál több mandátuma van a Fidesznek, akkor demokratikus módon a kormányt megbuktatni nem lehet" És akkor mi módon próbálnád balfék..?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik