Romeltakarítás és újraépítkezés

2017. október 19. 18:06

Novoszáth Péter
Magyar Idők

Magyarország ismét közeledik az Európai Unió fejlettebb országaihoz, és nem csupán gazdasági értelemben, hanem az életszínvonal tekintetében is.

„A napokban a jegybank elnöke a Figyelő Top 200 konferenciáján összegezte azokat a gazdaságpolitikai fordulatokat, amelyek révén Magyarországon gazdaságtörténeti jelentőségű változások mentek végbe, és megteremtődtek az ország gazdasági felzárkózásának alapjai. Magyarország sikeresen létrehozta a költségvetési egyensúly és a gazdasági növekedés egységét.

A magyar gazdaság elmúlt százötven évi történetében erre csak nagyon ritkán volt példa. Az egyik évben hol az egyik, hol a másik romlott el. Attól függően, hogy melyik romlott el, azt helyre kellett állítani, és megint hosszú ideig kellett várni arra, amíg Magyarország ismét létre tudta hozni a költségvetési egyensúly és a gazdasági növekedés egységét.

Mostanra fenntarthatóvá vált ez az egység. De nem csupán fiskális, hanem gazdaságpolitikai fordulat is történt. Majd ezt követően egy monetáris fordulat is. A fiskális és a monetáris fordulat eredőjeként a növekedés és a felzárkózás is megkezdődött. Ennek következtében ma Magyarország ismét közeledik az Európai Unió fejlettebb országaihoz, és nem csupán gazdasági értelemben, hanem az életszínvonal tekintetében is. E folyamat tartóssá váláshoz azonban kell még egy versenyképességi fordulat is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/119464