Malacimádó japán nő rajzolt orbános mangát

2017. október 18. 14:53

A minap beszámoltunk arról, hogy Orbán Viktor is mangafigura lett egy japán képregényben. Most utánajártunk a sztorinak.

2017. október 18. 14:53
Rajcsányi Gellért
Rajcsányi Gellért

Egy Japánban élő magyar, Orsó Gergely találkozott a távol-keleti szigetországban egy Magyarországgal foglalkozó képregénnyel, amelyben Orbán is szerepelt mangafiguraként. A figura azonosítását a mellette lévő felirat segíti, mely szerint tényleg „Orbán Viktor miniszterelnök” van az illusztráción.

Japánban élő barátunkat megkértük, nézzen utána, mi is ez a képregény. Így is tett.

Kiderítette: a Magyarország-mangát rajzoló japán nőnek volt már egy korábbi mangája is. Annak Magyarországhoz semmi köze nem volt. A nő szereti a malacokat, így a főszereplő egy malac volt. A malacrajongás közepette valahogy rátalált a magyar mangalicára.

Fura volt neki, hogy jé, szőrős malac, ezért ennek a képregénynek a főszereplője egy mangalica lett.

Ezt valahogy megtalálta a Pick egy vezetője, akinek a kezdeményezésére meghívták a nőt mint a magyar állam vendégét, hogy ennek apropóján bemutassák neki a mangalicát, meg úgy általában az ezzel kapcsolatos kultúrát.

Akkora programsorozat lett ebből, hogy találkozott a sajtóval és Orbánnal is, végül csomó élmény érte Magyarországon.

Nos, az a manga, amiben Orbán van, ennek az utazásnak a krónikája, nyilván kicsit kiszínezve – írja informátorunk, aki szerint a japán képregényalkotó úgy nyilatkozott Orbánról, hogy „jóképű és gentleman”.

A manga címe magyarul: „Malacimádóként lettem a Magyar Állam vendége”. 

Az írónő Macumotó Kjúdzso.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Frick László Emlékzenekar
2017. október 22. 08:12
Ez pompás, gyűjteményem éke lesz.
ousiv
2017. október 20. 10:24
MANGA-LICA!!!
annamanna
2017. október 19. 01:42
Láttam a boldogságot én, lágy volt, szőke és másfél mázsa. Az udvar szigorú gyöpén imbolygott göndör mosolygása. Ledőlt a puha, langy tócsába, hunyorgott, röffent még felém - ma is látom, mily tétovázva babrált pihéi közt a fény.
Mich
2017. október 18. 23:59
Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik