Csúnyán befürödtek Orbán sorosozós haverjai a macedón önkormányzati választásokon

2017. október 16. 18:26

Pap Szilárd István
Kettős Mérce

A VMRO kormányzására a túlfűtött nacionalizmus volt jellemző, bukásuk óta pedig maximumra járatták a sorosozást.

„A VMRO kormányzására a túlfűtött nacionalizmus volt jellemző, bukásuk óta pedig maximumra járatták a sorosozást. Már a színes forradalom kirobbantását is az amerikai pénzember nyakába varrták, az országban egymást követték a párt által szervezett Soros-ellenes felvonulások, áprilisban a demonstrálók a parlamentbe is betörtek, amiért a szociáldemokraták és a kisebbségi pártok egy albán származású, azaz kisebbségi házelnököt akartak választani.

Gruevszki szoros kapcsolatokat ápol Moszkvával és Orbán Viktorral is. A miniszterelnök szeptember végén látogatott a macedónok és albánok által lakott Ohrid városába, ahol teljes mellszélességgel kiállt a VMRO mellett, mondván csak ők tudják útját állni a balkáni útvonalon érkező menekülteknek. Pár nappal korábban Németh Zsolt és Gulyás Gergely fideszes képviselők is felszólaltak a párt egyik kampányrendezvényén.

A barátság nem meglepő, hiszen mind a Fidesz, mind pedig a VMRO Soros Györgyben találta meg a mumust, Gruevszki például azzal vádolja politikai riválisait, hogy Soros utasítására menekülteket fogadnának be, és lebontanák a görög-macedón határon található kerítést. Miközben Gruevszkiék a sorosozásban, a menekültellenességben és a túlfűtött, kisebbségellenes nacionalizmusban és pánikkeltésben utaznak, addig a kormányzó szociáldemokraták az euro-atlanti integráció elkötelezett hívei, elsődleges politikai céljuk, hogy Macedónia csatlakozhasson a NATO-hoz és az Európai Unióhoz.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/119293