Bannon: Trumpnak harminc százalék esélye van, hogy kitöltse mandátumát

2017. október 12. 08:39

A Breitbart-vezér szerint Trump mentális vagy fizikai állapotára hivatkozva még 2020 előtt kigolyózhatják az elnököt a Fehér Házból.

A Breitbart News főszerkesztője és Donald Trump elnök korábbi tanácsadója, Steve Bannon szerint az elnöknek csupán 30% esélye van arra, hogy 2020-ig a Fehér Házban maradjon – írja az Independent.

Bannon szerint Trumpot az amerikai alkotmány 25-ik módosításával kaszálhatják el, mely lehetővé teszi, hogy a kabinet „kiszavazza” a Fehér Házból, ha az elnök – mentális vagy fizikális – egészségi állapota nem teszi többé lehetővé pozíciójának betöltését. Az extanácsadó szerint az alkotmány ezen passzusa veszélyesebb az elnökre nézve, mint a sokat emlegetett, Kongresszus által indítható impeachment-eljárás.

Eközben a Vanity Fair forrásai szerint Donald Trump nem is érzi igazán jól magát a Fehér Házban: a magazin szerint az elnök hangulata rossz, biztonsági tanácsadójának például állítólag azt mondta: „Minenkit utálok a Fehér Házban! Van egy pár kivétel, de a legtöbbjüket utálom!”

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/119065