Ki a hülye?

IQ-tesztre hívta külügyminiszterét Donald Trump

2017. október 11. 16:51

Rex Tillerson állítólag lehülyézte az elnököt, aki erre úgy vágott vissza, hogy mérjék össze IQ-tesztjeik eredményét, és „borítékolható, ki is fog nyerni”. A külügyminisztérium szóvivője szerint ugyanakkor Tillerson azért intelligens, mivel a mérnököknek magas az IQ-pontjuk.

Furcsa pletykák röppentek fel Rex Tillerson amerikai külügyminiszterrel kapcsolatban: ugyanis még nyáron a külpolitika feje a NBC értesülései szerint „hülyének” nevezte Donald Trumpot, melyet állítólag az elnök igencsak zokon vett – egy, a Forbes-nek adott interjújában leszögezte: magasabb az IQ-ja Tillersonénál.

„Szerintem álhír, de ha valóban ezt mondta, akkor össze kell hasonlítanunk IQ-tesztjeinket” – mondta a lehülyézésről az elnök, hozzátéve, „borítékolható, ki is fog nyerni”.

A Fehér Ház szóvivője, Sarah Huckabee Sanders szerint az elnök kommentjeit Tillersonról csupán viccnek szánta, hozzátéve, teljesen megbízik a külügyminiszterében.

A külügyminisztérium egyik szóvivője ennél is tovább merészkedett: egy újságírói kérdésre kifejtetette, Tillerson azért roppant intelligens, mert

„aki mérnök, és össze tud rakni dolgokat, annak magas az IQ-ja”.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/119029