Putyin és a pesti demokraták

2017. október 8. 09:44

Máté T. Gyula
Pesti Srácok

Miért utálja Vlagyimir Putyint a magyar ellenzék?

„Miért utálja Vlagyimir Putyint a magyar ellenzék? A Kedves Olvasónak elsőre alighanem Paks jut eszébe. Van benne logika, hiszen az atomerőmű bővítése valamiért mindenkinek fáj. A liberálisoknak azért, mert nem amerikaiak építik fel az új blokkot. A szociknak és Gyurcsányéknak azért, mert kimaradnak a buliból – ez fáj Vonáéknak is amúgy.

A divat-zöldeknek meg azért van bajuk a projekttel, mert az atom túl egyszerű szó a napkollektorhoz képest, és ezt egy szakértő nem engedheti meg magának. Ráadásul ők is az amerikaiakat – és így saját spanjaikat – látnák szívesen Pakson.

Mi van még? Növekvő orosz befolyás? Ugyan, kérem. Az energiafüggőség eddig is megvolt, és egészen addig meg is marad, amíg nem lesz más, vagy legalábbis nem dupla annyiba kerülő megoldás. Az orosz tőke magyarországi jelenléte elenyésző a nyugatihoz képest. Metró? Hát valóban szenvedtek egy darabig a használt szerelvényekkel, mint ahogy az Alstomokkal is. Vagy a vadiúj Combino villamosokkal, amelyek kedvéért nyaranta még mindig feltúrják a körutat. Esetleg azoknak kellene inkább a körmére nézni, akik megrendelik ezeket…”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/118824