Népnevelés – petíció a neved

2017. október 7. 14:33
Lengyel Gabriella
Figyelő

Az emberséges társadalmat nem az őcsényiek rombolják le, hanem azok, akik a vallásuk parancsára nem veszik emberszámba se a nőket, se a gyerekeket, se a más hitűeket.

„Ijesztő látni, hogy normális életet élő polgárok félinformációk birtokában meg nem ismert emberek ellen fordulnak. Szerintem sokkal ijesztőbb, amikor békésen sétáló tömeg közé hajtanak, meg amikor bombát robbantak Virágvasárnap a misén. Ezek félinformációk lennének? Persze tudom, nincs összefüggés, csak gyűlölködés. Meg nem mindenki muszlim… mennyire unalmas már ez a jófejkedés, szent ég.

Az azért mindenképpen megnyugtató, hogy ezek a kiváló értelmiségiek is azt gondolják, hogy meg kell védeni a határokat, ellenőriznünk kell a hozzánk érkezőket. Szerintük az emberséges társadalom határait is meg kell védeni. Szerintem is. Úgy látom, pont ezt tették az őcsényiek. Lehet, hogy kissé hangosabban és agresszívabban, mint ahogy a fővárosi értelmiségieknek ez tetszene. De pontosan látták, hogy a szép szó nem lesz elég, mert a provokáció nem ismeri a szép szót.

Az emberséges társadalmat nem az őcsényiek rombolják le, hanem azok, akik a vallásuk parancsára nem veszik emberszámba se a nőket, se a gyerekeket, se a más hitűeket. Akiknek egy fillért sem ér egy európai élete. Tőlük kell megvédeni magunkat, nem az őcsényiektől.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/118807