Tisztelt baloldali Honfitársam!

2017. október 6. 09:36

Vona Gábor
Facebook

Botka László lemondásával megváltozott az ellenzék helyzete. Nem rosszabb lett, hanem egyértelműbb.

„Hétfőn, Botka László lemondásával megváltozott az ellenzék helyzete. Nem rosszabb lett, hanem egyértelműbb. Világossá vált, hogy ki a kihívó erő. Világossá vált, hogy a kormányváltáshoz nem pártelnökök matematikai képletei kellenek, hanem az erő felmutatása. Világossá vált, hogy a választási sikerhez elszántság, egység, szervezeti háttér, erős támogatottság, program és szorgalom kell. Világossá vált, hogy az a vezető, aki a saját pártjának sorait sem képes rendezni, nem lehet alkalmas egy egész ország vezetésére. A hétfői napig a Jobbik a legerősebb ellenzéki párt és a legerősebb ellenzéki alternatíva volt. Hétfő óta a néppárti Jobbik már nem csupán a legerősebb, hanem – túlzás nélkül állíthatom – az egyedüli kormányváltó alternatíva.

Tisztelt baloldali Honfitársam!

A mai Magyarországon a társadalom egyes csoportjai között már nem az a valódi törésvonal, hogy ki a jobb- és ki a baloldali, hanem az, hogy ki akar kormányváltást és ki nem. Ki az, aki azt kívánja, hogy Magyarország folytassa az útját ezen a leszakadó pályán, és ki az, aki egy felzárkózó és felemelkedő országot szeretne építeni. Ez a közös cél össze kell, hogy kössön bennünket, függetlenül attól, hogy egyébként milyen világnézettel rendelkezünk és milyen kulturális értékrendben hiszünk. A kormány leváltása nem ideológiai, nem érzelmi és nem pártszimpátiát érintő kérdés, hanem össztársadalmi ügy. A kormányváltó szövetséget ezért nem pártoknak, hanem nekünk, a józan ész alapján álló polgároknak kell megteremtenünk. Mindannyiunknak, akik változást akarunk. A néppárti Jobbik 2018-ban ezt a kormányváltó szövetséget fogja megteremteni. (...)

Mint nemzeti konzervatív értékrendű miniszterelnök-jelölt úgy gondolom, hogy történelmi szövetségre van szükségünk a választási győzelemhez, és utána ugyanerre a történelmi szövetségre van szükségünk az ország felemeléséhez is. Elég volt Orbán rögeszmés háborúskodásából, és elég volt az állandó osztályharcból is! Nyugalomra, békére, józan észre és építkezésre van szükségünk. Engem ezért nem az érdekel, hogy ki a jobboldali és baloldali, nem az érdekel, hogy ki idős, középkorú vagy fiatal, nem az érdekel, ki hol él, hogy gazdag vagy szegény, hogy munkás vagy értelmiségi. Nem. Engem egyetlenegy dolog érdekel. Akarja-e velünk együtt leváltani ezt a kormányt, és utána részt akar-e venni a nyugodt és békés építkezésben?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/118747