Korrupció-üzérek

2017. szeptember 18. 08:48

Már miért csak ennyi a korrupció büntetése? És főleg, miért évül el egyáltalán?

2017. szeptember 18. 08:48
Máté T. Gyula
Pesti Srácok

„Most egy kicsit feszegetném az európai jogállam határait: Már miért csak ennyi a korrupció büntetése? És főleg, miért évül el egyáltalán? Lopsz, megpattansz, elítélni nem tudnak, aztán pár év múlva előkerülsz és kedvesen folytatod?

Persze értem, hogy a népszavazási kezdeményezést elindító Vágó Gábor ex-elempés hurrá-aktivista miért ezzel a számmal kampányol: Orbánék második négyéves ciklusa jövőre lejár, ők meg megnyerik a választásokat, aztán jön az igazságosztás és számonkérés. Azaz tessék ezért rájuk szavazni. Az ötlet mögé gyorsan beállt mindenki, Gulyás Marcikától a szocialistákig, hiszen végre valami értelmesnek tűnőt is mondhatnak a kampányban, másrészt meg adatbázist is lehet frissíteni ezzel. El is indult a demokrata korrupciós licit: ki hány választói szignót hoz? Az Együtt, a Párbeszéd és a Kétfarkú Kutya Párt 22500 aláírást ígértek a szükséges 120 ezerhez.

Miért pont ennyit? Ne kérdezzék, gondolom kiszámolták, hogy egy aktivistának hány aláírásra képes rokona van. Az MSZP 50 ezerre emelte a tétet, hogy aztán a Momentum tromfoljon 200 ezerrel. Meg kell mutatni, hogy a hatalomra vágyó úri gyerekek korrupcióban is viszik a pálmát! A nagy ellenzéki összeborulásból egy szervezet hiányzott, a Demokratikus Koalíció. Hiába, Gyurcsány Ferenc tapasztalt ember, tudja, a korrupcióval jobb nem viccelni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2017. szeptember 18. 19:53
A prosti srácok megszólalnak...kac-kac...
noMores
2017. szeptember 18. 18:25
Poltpetike miert gancsol el minden, fideszesek ellen inditott nyomozast? Voldemortot miert nem sikerult tettenerni? Mert petike leszolt, hogy nem szabad? Ekkora maffiat rakosi ota nem latott ez az orszag...
tevevanegypupu
2017. szeptember 18. 11:28
Gyurcsányt, Demszkyéket már nem lehet megfogni, a legnagyobb tolvajok vidáman kacagnak..mszp-szdsz már "elévült"..legfeljebb kis halakat foghatnak perbe..
Karbantartó9
2017. szeptember 18. 11:26
Én ezzel egyebként egyetértek, legyen 150 év a lejárata! És kezdjük az Apró-vagyonnal! Aztán a bajnai vagyonnal! Szépen sorban, ahogy időben előfordult!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik