A magyar modell igenis működik

2017. szeptember 16. 18:19

Közép-Európában Magyarországon nőtt legnagyobb mértékben a GDP 2012 óta.

2017. szeptember 16. 18:19
One Two Three
Spíler

„A 24.hu azzal trükközik, hogy a Gyurcsány-Bajnai kormányok elbaltázott válságkezelését – ami valójában inkább válságmélyítés volt – az Orbán-kormányok számlájára írja. 2010-ben még olyan mély válságban voltunk, mint Görögország, miközben Lengyelország alig érezte meg a válságot. Ha viszont 2012-től vizsgáljuk a növekedést, amikor már részben felépült az, amit magyar modellnek nevezhetünk (egykulcsos adó, családi adózás, bankok és multik részvétele a teherviselésben), illetve 2013-tól a rezsicsökkentés és az új monetáris politika, akkor teljesen más képet kapunk:nevtelen.jpg

Közép-Európában Magyarországon nőtt legnagyobb mértékben a GDP 2012 óta. És akkor a munkahelyteremtésről, a költségvetési egyenleg alakulásáról, a reálbér-növekedésről vagy a magyar állampapírok iránti keresletről még nem is beszéltünk.

Nem lehet véletlen, hogy történelmi mélyponton vannak az állampapírok kamatai, sőt a befektetők egyre többet fizetnek az országnak azért, hogy hitelezhessék.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2017. szeptember 20. 07:45
Aha,már elértük a 2010-es szintet...:)
hátakkor
2017. szeptember 18. 11:54
"Közép-Európában Magyarországon nőtt legnagyobb mértékben a GDP 2012 óta. És akkor a munkahelyteremtésről, a költségvetési egyenleg alakulásáról, a reálbér-növekedésről vagy a magyar állampapírok iránti keresletről még nem is beszéltünk." És még az adósságráta is csökken.
pollip
2017. szeptember 17. 11:29
A magyar ballib brüsszellel karöltve sikítozta, hogy ez bukta, nem fenntartható.
békalepcse
2017. szeptember 17. 11:09
Sok apróságon múlt ez a siker. A legnagyobb probléma a gazdasági fejlődés és a devizahitelek együttese volt, mert a két probléma kezelése ellentétes gazdaságpolitikát kívánt. A devizásoknak az erős forint volt a jó, míg a gazdaság fejlődéséhez a gyenge forint. Meg kellett találni azt az árfolyamot, amivel minkét probléma még kezelhető. Erre volt a javaslatom a 297-310 forint között tartani a forintot és bejött. Másik igen fontos dolog volt a munkahely teremtés. Ehhez első sorban a segélyezési rendszert kellet alaposan átalakítani, mert a segély nem ösztönöz a munkavállalásra. Meg különben is a dologtalan kéz az sátánnak dolgozik, tartja az Angol mondás. Tehát közmunka program kell, tanuljon meg a segélyezett felkelni minden reggel, ha nem akar éhen halni. Meg így kevesebb ideje marad lopni járni... A csőd elkerülése volt a harmadik elem. Az már akkor látszott az ájemefre nem számíthatunk, mert teljesíthetetlen feltételeket fognak szabni, tehát más forrásokat kell találni, minél előbb. A szabadpiacon akkoriban nagyon drágán voltak hajlandók finanszírozni, de még mindig olcsóbban az ájemef feltételrendszeréhez képest. Az állam finanszírozásába be kellett vonni az addig ebből magukat kivonókat is, de ez óriási felháborodást okozott a banki, multi körökben, de beletörődtek. Persze megkérték az árát! Majd más kormányok is elkezdték utánozni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik