Miért nem foglalkozik az ellenzék a Soros-Goldstein tervvel?

2017. szeptember 14. 08:14

Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

Az utóbbi hetek ellenzéki zsinatolása a különböző összefogási szcenáriók körül semmit nem javított az ellenzék lényeglátásán. Rohanunk az újabb Orbán-kormányba.

„Az egész választási kampányt Sorosra fogja ráhúzni a Fidesz, kiindulva abból a hatékony propaganda-technikából, ahogy ami nincs (a Terv), azt nem lehet cáfolni, tehát elég a nép fejébe verni. De az ellenzék vezetői az olyan nem túl bonyolult kulttermékekből, mint a Tanú című film, sem tudják levonni a megfelelő tanulságokat: miközben lépten-nyomon a fasizmust és a diktatúrát szagolják, megmaradnak a szimbolikus fölhorgadásnál és nem foglalkoznak a működésével. Pedig Soros-Goldstein nemcsak az ellenzéket képes simán diszkreditálni, de képes az esetleges (bár igen valószínűtlen) választási győzelmük esetén a Fideszt (és a magyarságot) külföldi összeesküvés áldozatának beállítani és végeláthatatlan zavargásokba lökni az országot. Amennyire nyilvánvaló, hogy a Soros-Goldstein Terv (az esetleg még mögé helyezendő Juncker-euró-iszlamizáció tervvel) a Fidesz-propaganda tengelye, amellyel szemben csak az emeli fel a szavát, aki (von Haus aus) nemzetellenes, annyira nem tesz semmit az ellenzék, hogy ezt a tengelyt törje el valami módon.

Az ellenzéki programok várható boncolgatása és a pragmatikus beszéd az egyik oldalon, a behódolás a lájtos nacionalizmusnak a másikon – ez egy annyira impotens ellenzéki alternatíva, amilyen impotens egy alternatíva csak lehet, ha biztosan választást akar veszteni. Ahelyett, hogy a Fidesz-narratívával szemtől szemben küzdenének meg, és lépten-nyomon, minden megszólalásukban ennek az őrültségére és kártékonyságára mutatnának rá, miközben egy hasonlóan erős narratívát táplálnak, folyik a mórikálás, legfeljebb az ejnye-bejnye, hogy mennyire korrupt a Fidesz. Kit érdekel?!

Az utóbbi hetek ellenzéki zsinatolása a különböző összefogási szcenáriók körül semmit nem javított az ellenzék lényeglátásán, ezért az esélyein sem. Rohanunk az újabb Orbán-kormányba.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/117672