Nekimentek Macronnak a Karib-tengeren

2017. szeptember 13. 17:01

Az Irma hurrikán által sújtott lakosok szerint Macron elefántcsonttoronyban él.

Emmanuel Macron a napokban látogatást tesz a francia fennhatóság alá tartozó Karib-tengeri szigeteken, hogy kifejezze támogatását az Irma hurrikán által sújtott lakosságnak. Az elnök nem csupán a szavak szintjén szeretne osztozni a lakosok tragédiájában: a Le Lab adja hírül, hogy a kedden Saint-Martin szigetére érkezett Macron részt vett az éjszakai őrségben, a csendőrségen, egy tábori ágyon aludt, és egy vizesvödörből tisztálkodott. Macron széleskörű újjáépítést ígért a sziget lakóinak.

A Huffington Post francia kiadása azonban rámutat: az ígéretek nem mindenkit nyűgöztek le. Szerdán Saint-Barthelémy-re látogatott el Macron, ahol feszült szóváltás alakult ki egy helyi nő és az elnök között. „Őszintén az a benyomásom, uram... és nem tudom azt mondani, hogy elnök úr ezek után”, kezdte az asszony a romokra mutatva. „Úgy tűnik számomra, és talán nem vagyok egyedül ezzel, hogy maga egy elefántcsonttoronyban él, ahonnan csak néha merészkedik le. Ezt nyíltan meg kell mondanom magának”, folytatta a nő. Macron nyugodtan, bár kissé kényszeredett mosollyal fogadta a bírálatot; azt válaszolta, hogy látogatásának célja az, hogy párbeszédet folytasson a lakosokkal, és rövid időn belül vissza fog térni a szigetre. „Ha hat hónapon belül újjáépül mindez, akkor elnök úrnak fogom szólítani. Ma nem”, replikázott a nő, és hozzátette: „Magának is érdekében áll ez, látja, milyen seggfej vagyok”. „Engedje meg, hogy azt mondjam: ez kevéssé látszik”, lapogatta meg barátian az asszony vállát Macron.

Nem ez volt az egyetlen kínos jelenet a látogatás során: egy másik videóban az látható, amint dühödt lakosok az elnök szemére vetik, hogy egy olyan fejlett ország, mint Franciaország, képtelen megfelelő mennyiségű enni- és innivalót biztosítani a számukra.

 

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/117648