Magyarország súlyosbítja a migrációs válságot

2017. szeptember 9. 18:35

New York Times
New York Times

Elkeserítő azt látni, hogy azok a nemzetek, melyek egykor a vasfüggöny ledöntését ünnepelték, most az európai törvények és értékek megsértését látják abban, ha néhány muszlim bevándorló befogadására kérik őket.

„Magyarország és a szomszédos nemzetek nincsenek egyedül a bevándorlók visszaszorítására tett erőfeszítéseikkel. Donald Trump botrányos példát mutatott az immigrációval kapcsolatos politikájával, és a Brexit kiváltó okai között is a bevándorlók kizárását célzó indítékok voltak a leghangsúlyosabbak. A bevándorlást ezenfelül sok európai országban használták fel populista és nacionalista pártok politikai erőszerzésre.

Különösen elkeserítő azonban azt látni, hogy azok a nemzetek, melyek egykor a vasfüggöny ledöntését ünnepelték, most az európai törvények és értékek megsértését látják abban, ha néhány muszlim bevándorló befogadására kérik őket. Magyarország keményvonalas miniszterelnöke, Orbán Viktor annyira messzire ment, hogy európai uniós forrásokat kért a magyar határ megerősítésére a migránsok ellen. Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke méltán utasította vissza ezt az arrogáns követelést. Az Európai Bíróságnak az a feladata, hogy figyelmeztesse Magyarországot és szomszédait: az emberi jogok és a humanitárius gondolatok, melyeket régen oly hevesen vallottak ezek a nemzetek, nem opcionálisak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/117472