Új elnök jön

Wladár Sándor vállalta az úszószövetség elnökjelöltségét

2017. szeptember 8. 11:35

Egyelőre egyedüliként vállalta a Magyar Úszó Szövetség megüresedett elnöki posztjára való jelöltséget Wladár Sándor, az 1980-as moszkvai olimpia aranyérmese Bienerth Gusztáv távozása után.

Vállalja az elnökjelöltséget a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) tisztújító közgyűlésén Wladár Sándor, az 1980-as moszkvai olimpia aranyérmese.

Az 54 éves sportvezető csütörtökön, a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában beszélt arról, hogy több egyesület is megkereste, amelyek szerint jelen pillanatban ő lehet az, „aki megnyugvást hoz”. Hozzátette: ha azt érzékelné, hogy van nála alkalmasabb ember a feladatra, akkor mögé állna, azonban pillanatnyilag ezt nem tapasztalta.

„Az az ars poeticám, hogy ha valamit csinálunk, akkor azt teljes erőből végezzük” – nyilatkozta Wladár Sándor, aki 2001 óta a Jövő SC ügyvezető igazgatója. 

A MÚSZ az MTI érdeklődésére pénteken megerősítette, hogy Wladárt több klub is támogatja, s a péntek éjféli határidő előtt egyelőre ő az egyetlen, akit jelöltek. A tisztújító közgyűlést szeptember 24-én rendezik.    

Az úszószövetség éléről a tagok múlt pénteken hívták vissza Bienerth Gusztáv elnököt, aki Gyárfás Tamás távozása után hét hónapig irányította a szervezetet. A közgyűlést azért kellett összehívni, mert a hazai rendezésű világbajnokságot követően a sorozatos lemondások után működésképtelenné vált az elnökség.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/117424