Willkommenskultur újratöltve

2017. szeptember 8. 14:16

Bunford Gerda
Mozgástér

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a németek félnek. Félnek a közel-keleti és afrikai bevándorlók áradatától, és félnek a terrortámadásoktól.

„A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a németek félnek. Félnek a közel-keleti és afrikai bevándorlók áradatától, és félnek a terrortámadásoktól. Az elmúlt egy hónapban Németországban 10 százalékponttal nőtt azok aránya, akik azt mondták: félnek egy potenciális terrortámadás bekövetkeztétől (71 százalék). Többségbe kerültek azok is, akik félnek attól, hogy a tömeges érkező, más kultúrájú bevándorlók problémákat okoznak a német társadalomban (61 százalék). Míg néhány hónappal ezelőtt a legtöbben a klímaváltozást érezték a legfenyegetőbb jelenségnek, mára a terrorizmus lett a németek legfőbb félelme. Tegyük hozzá, nem is alaptalanul.

A valóságot ugyanis egy idő után nagyon nehéz, sőt, lehetetlen teljesen kizárni. Lehet, hogy a német nézők jót nevettek a moziban, amikor az érzékenyítő filmet nézték. De a vetítőteremből kilépve szembetalálják magukat a tényekkel. Például azzal, hogy a nyári hónapokban 19 terrortámadás és támadás-kísérlet történt Európában, és hogy ezek a támadások 27 ember életét követelték.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/117438