A kormány az ellenzék támogatását várja a határvédelmi költségek ügyében

2017. szeptember 1. 12:32

Álljon Magyarország mellé az ellenzék is, és támogassa, hogy az EU fizesse meg a határvédelmi költségeink felét – szólított fel az ellenzéket Hollik István pénteki sajtótájékoztatóján.

Az ellenzék álljon Magyarország mellé, és támogassa azt a kezdeményezést, hogy az Európai Unió fizesse ki a határvédelemre fordított költségek felét – szólított fel Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Hollik István felidézte, hogy Orbán Viktor kormányfő levelet küldött az Európai Bizottság elnökének, amelyben azt kérte, az unió fizesse ki a felét azon költségeknek, amit Magyarország határvédelemre költ. Magyarország szolidáris az unióval, azt kérik, Brüsszel is legyen az – fejtette ki a kormánypártok nevében a politikus.

A Fidesz és a KDNP egyetért a kormányfő felvetésével, és azt szeretnék kérni, hogy az ellenzéki pártok európai parlamenti képviselői is segítsenek abban, hogy Brüsszel fizessen – mondta Hollik István, aki név szerint felsorolta az érintett ellenzéki EP-képviselőket.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/117050