Csoközön

2017. augusztus 22. 06:35

Kiss Gergely
Magyar Idők

Ha most felsorolnánk, hogy 2010 óta az Orbán-kormány mit tett a devizahitelesek megsegítéséért, be is telne a vezércikkre biztosított hely.

„A másik pont a devizahitelesek helyzete. Itt már az elején rögzítsük: Magyarországon a lakosság körében már szinte nincsenek devizahitelesek. A kormány a forintosítással véget vetett ennek. Így ha valaki megkérdezi a bankját, mikor jár le a felvett hitele, megmondják neki a pontos dátumot. Korábban ezt sem tudták megmondani, de még azt sem, hogy valójában mennyivel tartozik. Esetleg annyit közöltek, hogy egy-két millióval mindig többel.

Ha most felsorolnánk, hogy 2010 óta az Orbán-kormány mit tett a devizahitelesek megsegítéséért, be is telne a vezércikkre biztosított hely. Ennek ellenére a legfontosabbakat vegyük számba: kedvezményes végtörlesztés, árfolyamgát, meghosszabbított kilakoltatási moratórium, a bankok elszámoltatása, a devizahitelek nyújtásának korlátok közé szorítása, forintosítás, a Nemzeti Eszközkezelő létrehozása, a magáncsőd intézménye, valamint bevezették azt az intézkedést, hogy az árverezésre bocsátott ingatlanokat értéken alul nem lehet elkótyavetyélni. Kiegészítésül pedig még annyit tegyünk hozzá, hogy az LMP nem támogatta az intézkedéseket.

Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy nincsenek olyanok, akik valamilyen oknál fogva mégiscsak kénytelenek elhagyni otthonaikat. A liberálisok erre szokták azt mondani: kérem, ez a piacgazdaság! Most nem ezt mondják, hanem azt, hogy milyen galád ez az Orbán-kormány. Ez a kabinet – amelynek intézkedéseit számos ország példaként vette alapul – elment a falig, beleértve azt, hogy kikérte a hazai és a nemzetközi igazságszolgáltatás állásfoglalását is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/116474