Nyugat-Európa képtelen szembenézni

2017. augusztus 20. 13:50

Schiffer András
Facebook

Nem alkalmazunk embertelen bánásmódot sem menedékkérővel, sem illegális bevándorlóval, s úgy egyáltalán senki emberfiával szemben sem. S nem azért nem szívatunk másokat, nehogy terroristák legyenek belőlük, hanem azért, mert az emberséges bánásmód az európai társadalmakat összetartó erkölcsi rendből következő parancs.

„»A jövendőbeli terrorizmusnak melegágya lehet például az, hogy azok a fájdalommal teli szemű, szép arcú kisgyerekek, akik végig élték ezt az utat a szüleikkel, és végig élték azt, ami mondjuk itt a határnál, Magyarország határánál történt velük, vagy akár a Keleti pályaudvaron történt velük, hogyha továbbmentek, és bármilyen befogadótáborba, na, őket lehet majd azt gondolom elég könnyen radikalizálni.« 

Állítólag ezt a megható szöveget tolta Kálmán Olga műsorvezető a minap a HírTv-ben. Azt még elfelejtette hozzátenni, hogy egyenesen Pintér Sándor magyar belügyminiszter felelős az európai terrorhullámért, ezt majd gondolom a jövő héten. Na most akkor válasszunk szét két dolgot. Nem alkalmazunk embertelen bánásmódot sem menedékkérővel, sem illegális bevándorlóval, s úgy egyáltalán senki emberfiával szemben sem. S nem azért nem szívatunk másokat, nehogy terroristák legyenek belőlük, hanem azért, mert az emberséges bánásmód az európai társadalmakat összetartó erkölcsi rendből következő parancs. Pont.Tény, hogy a magyar állam ezt az erkölcsi parancsot az utóbbi években többször is megszegte.

A barcelonai gyilkosok között viszont – a hírek alapján – olyan is akad, aki ugyanolyan uniós állampolgár, mint mondjuk Kálmán Olga. Senki, semmilyen határnál nem bánt vele sehogyan. Merthogy Nyugat-Európában született. S Nyugat-Európa láthatóan ezzel a helyzettel, meg ami ebből következik, képtelen szembe nézni. Talán erről kellene beszélni a terrorhullám kapcsán– a beteges zorbánozás, meg a sorosozás helyett.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/116391