Visszafogottabb kampányt ígér Merkel és Schulz

2017. augusztus 18. 13:00

A barcelonai merényletre emlékezve visszafogottabban kampányolnak a német pártok a szeptemberi Bundestag-választások előtt – közölte Angela Merkel német kancellár. Ellenfele, a szociáldemokrata Martin Schulz is egyetértett abban, hogy nézetkülönbségeik ellenére együtt kell szembeszállniuk a terrorral.

2017. augusztus 18. 13:00

A német pártok megállapodtak abban, hogy visszafogottabban kampányolnak, tekintettel a barcelonai merényletre – jelentette be Angela Merkel német kancellár pénteken Berlinben, miután telefonon egyeztetett a szeptemberi választásra készülő pártok vezetőivel.

A megbeszéléseken egyebek mellett abban állapodtak meg, hogy lemondanak rendezvényeiken a hangos zenéről, valamint egyperces csenddel emlékeznek meg az áldozatokról – közölte Merkel.

Horst Seehofer bajor miniszterelnök, a Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke úgy fogalmazott, „ez a barbár tett egy ilyen életvidám európai városban, mint Barcelona, újabb támadás volt egész Európa és a szabad nyugati világ ellen”.

Martin Schulz, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kancellárjelöltje megerősítette Merkel bejelentését a kampány korlátozásáról. Kijelentette, politikai nézetkülönbségeik ellenére abszolút egyetértettek abban, nem hagyhatják, hogy teret nyerjen a terror, és együtt kell szembeszállniuk a nyitott társadalmak elleni támadásokkal.

Thomas de Maiziere német belügyminiszter reggel elrendelte, hogy a német hivatalokon országszerte félárbócra engedjék a zászlókat. A legfrissebb információk szerint 13 német állampolgár sérült meg a merényletben, egy részük életveszélyesen. Az sem kizárt, hogy a halálos áldozatok között is vannak németek.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
julia2005
2017. augusztus 19. 06:50
Km
Akitlosz
2017. augusztus 18. 17:25
"Angela Merkel német kancellár. Ellenfele, a szociáldemokrata Martin Schulz is egyetértett abban, hogy nézetkülönbségeik ellenére együtt kell szembeszállniuk a terrorral." Éppen az ellenkezőjét teszik. Az ő politikájuk az oka a terror megjelenésének, elterjedésének és növekedésének. Ha nem importálták volna a kontinesre a muzulmánok millióit, a terroisták ezreit, akkor nem lenne itt terror.
crydog
2017. augusztus 18. 16:44
Csóró németek nem sok jót ígér hogy egy volt stazis magtalan-gyerektelen kóró, meg egy nyócáltalánost végzett német Szanyi kapitány a választási felhozatal..nektek annyi. Mondjuk amilyen agymosott hülyék lettetek - meg is érdemlitek.
zakar zoltán béla
2017. augusztus 18. 15:03
Merkelt, mint tettest bíróságra!!! Terror miatt!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik