Távozik posztjáról Steve Bannon, az amerikai elnök főtanácsadója

2017. augusztus 18. 20:30

Megvált stratégiai főtanácsadójától Donald Trump.

2017. augusztus 18. 20:30

Donald Trump amerikai elnök megvált stratégiai főtanácsadójától, Steve Bannontól. 

Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője közleményben jelentette be, hogy „a Fehér Ház kabinetfőnöke, John Kelly és Steve Bannon közös megegyezéssel megállapodott abban, hogy a pénteki az utolsó munkanapja Steve-nek” a Fehér Házban.

A közlemény leszögezte: „hálásak vagyunk munkájáért és a legjobbakat kívánjuk neki”. Steve Bannon eltávolításáról a közlemény megjelenése előtt percekkel a The New York Times című lap adott hírt.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illesl
2017. augusztus 20. 16:32
http://oroszhirek.hu/2017/08/17/egy-ukran-hacker-az-amerikai-elnokvalasztasokba-beavatkozo-tamadasok-mogott/ Egy ukrán hacker azt állítja, hogy egy általa készített programot használtak fel az amerikai elnökválasztásokat befolyásolni szándékozó számítógépes támadásokban, amelyek elkövetésével Oroszországot gyanúsítják az Egyesült Államokban – adta hírül csütörtökön az UNIAN ukrán hírügynökség a The New York Times című amerikai lapra hivatkozva. A Profexer néven internetező hacker saját bevallása szerint különböző programokat adott el az úgynevezett darkneten. A férfi maga jelentkezett a rendőrségen, és megadott minden szükséges adatot, amelyek szerinte állítását bizonyítják. Az UNIAN szerint jelenleg ő az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) egyik fő tanúja az ügyben. Az ukrán rendőrség a férfi nevét nem hozta nyilvánosságra, csak annyit árult el, hogy Ukrajnában van, és nem vették őrizetbe. A hatóságok szerint nincs bizonyíték arra, hogy a hacker az orosz titkosszolgálatoknak dolgozott volna. Ez is érdekelhet Az ukrán SZBU elfogott, kivallatott és kitoloncolt egy orosz újságírónőt 2017. aug 16. 09:46 Két bankár 2017. Júl 12. 04:53 Az UNIAN emlékeztetett arra, hogy a Politico című lap az év elején megjelentetett egy cikket, amelynek szerzője felvetette annak lehetőségét, hogy Ukrajna megpróbálta szabotálni Donald Trump győzelmét az amerikai elnökválasztásokon. Később Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője – válaszolva az amerikai elnökválasztásokba történt orosz beavatkozásról szóló vádakra – azt állította, hogy jelentős számú bizonyíték támasztja alá az ukrán kormányzat és az amerikai Demokrata Párt közötti “összeesküvést”. Ukrajna amerikai nagykövetsége alaptalannak nevezte az efféle kijelentéseket. Rex Tillerson amerikai külügyminiszter tájékoztatása alapján Trump megkérdezte Vlagyimir Putyin orosz államfőt július 7-i hamburgi találkozójukon, hogy beavatkozott-e Oroszország az amerikai elnökválasztásokba. A kérdésre Putyin nemleges választ adott. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter állítása szerint Trump a megbeszélésen elfogadta Putyin biztosítékait, hogy nem volt ilyen beavatkozás. Tillerson viszont megjegyezte, hogy nem tudni, valaha is egyetértésre jut-e a két ország ebben a kérdésben. MTI
Sulammit
2017. augusztus 19. 07:47
Ez mindenkit kirúg?
br-o
2017. augusztus 19. 06:00
És akkor innen csak lefelé van, Mr. President.
Magyari Béla
2017. augusztus 19. 02:14
oszt leszarom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik