Hová tartasz, Európa?

2017. augusztus 18. 17:39

Volt egy kultúrpesszimista sejtésem, hogy talán még időben raktározom el magamnak az Óvilág utolsó nyugalmas pillanatait.

2017. augusztus 18. 17:39
Rajcsányi Gellért
Mandiner

Brüsszel, Párizs, London, Berlin, Barcelona, Turku meg a többiek: hosszú évekig békében végigjárhattam Európa városait.

Volt egy kultúrpesszimista sejtésem, hogy talán még időben raktározom el magamnak az Óvilág utolsó nyugalmas pillanatait. Mielőtt akárhova utazna az ember, késelő, robbantó vagy teherautóval ámokfutó nyomorultak váratlan támadásaitól kellene a lelke mélyén tartania.

Nem tudom, hogy a fiam milyen Európában nőhet majd fel.

De nagyon remélem, hogy nem a Children of Men disztópikus világa lesz az.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 223 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ProfWilliam
2017. augusztus 19. 15:46
"De nagyon remélem, hogy nem a Children of Men disztópikus világa lesz az." De legalább gyerek az fog születni. Igaz hogy nem európai hanem bevándorló. :)
Fortin
2017. augusztus 19. 14:41
Mármint 1987-et, amikor Barcelonaban 4 embert ölt meg az őshonos katolikus ETA-sok autós bombája? Vagy 90-et, amikor hat6 embert ugyanők? Vagy 91-et, amikor tizenkettőt, köztük négy gyereket? Vagy 92-t, amikor négy felnőttet? És 2000-ben a négy halott (köztük egy miniszter), sok sebesült? És ezek csak a Barcelonát ért támadások, nincsenek benne a többi spanyol vagy európai város halottjai, akikkel ősi európaiak, nemmuszlimok terrorja végzett. Hol is van az Óvilág Európája?
pollip
2017. augusztus 19. 07:59
Ide???????????????????? "Muszlim nő egy barcelonai kislánynak: pár éven belül anyukád is burkát fog hordani Tóth Dalma Tóth Dalma 2017. augusztus 18. 16:05 Náray Tamás a Facebook-oldalán osztotta meg a katalán fővárosban szerzett csütörtök esti tapasztalatait. Náray Tamás divattervező második otthona Barcelona, ezért őt is megdöbbentette a csütörtök késő délutáni terrortámadás, amikor a katalán főváros egyik közkedvelt sétálóutcájában egy kisbusz belehajtott a tömegbe. A merényletben 14 ember vesztette életét és közel százan megsérültek. A divattervező ekkor egy boltban vásárolt, amiről a Facebook-oldalán osztott meg egy tanulságos történetet. Forrás: Life.hu Barcelona-ban van egy élelmiszerlánc, a MERCADONA. Ott vásárolok mindig. A pénztárnál előttem ketten állnak, legelöl egy kendőt viselő muszlim nő, (ez egyébként itt (is) gyakori látvány), mögötte egy fiatal anyuka, egy hároméves körüli gyerekkel. Az anyuka miniben, magassarkúban. A kislány azt kérdezi tőle, hiszen gyerek, hogy a néni miért van így felöltözve ebben a melegben. (37 fok van) Persze nyilván mindenki hallja. Hiszen gyerek és kíváncsi... Nincs ebben a kérdésben semmi rossz. Az anyuka sincs zavarban, valamit a szokásokról magyaráz, indulatmentesen, tök korrektül. Mire a nő hátrafordul és a következőt mondja a kislánynak: -Pár éven belül anyukád is fel lesz öltözve. Mindnyájan jéggé dermedtünk. És el se hinném, ha nem előttem történik meg, 2017. augusztus 17-én, este 19 óra 15 perckor... Miközben a televízió a barcelonai terrortámadásról sugározza a fejünk fölött a riportot. Ilyenkor az embernek nagyon nagy önuralomra van szüksége ahhoz, hogy kordában és önmagához méltó mederben tudja tartani a gondolatait. "
pemete jakab
2017. augusztus 19. 07:51
"Hová tartasz, Európa?" A kormány Brüsszel után Európát is kész megállítani. Már nyomdában az Állítsuk meg Európát! plakátok. A következő pedig az Állítsuk meg Terézanyut lesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik