Magyar sérültje is van a barcelonai terrornak

2017. augusztus 18. 10:56

Egy magyar nő is megsérült a csütörtöki barcelonai merényletben, de csak könnyebben sérült meg, így már el is hagyhatta a kórházat. A sérültek és áldozatok között huszonnégy ország állampolgárait találjuk.

2017. augusztus 18. 10:56

Magyar sérültje is van a barcelonai terrortámadásnak: egy nő könnyebben megsérült a csütörtöki merényletben, de már el is hagyhatta a kórházat – mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján.

A sérült nő kartörést szenvedett, a barcelonai főkonzulátus munkatársai személyesen is felvették vele a kapcsolatot, de konzuli segítséget nem kért. Több magyarról nem tudunk, ám az ámokfutás több mint 100 sérültje és 13 halottja között nem kevesebb, mint 24 ország állampolgárait találjuk.

 

Három német, és egy belga állampolgár is életét vesztette a támadásban. Franciaország közölte, 26 francia állampolgár is megsérült, közülük 11 állapota súlyos. A sérültek között találunk ausztrál, amerikai, holland, görög, de még hong kongi állampolgárt is.

A magyar főkonzulátus folyamatos ügyeletet biztosít: ha segítségre van szüksége, a külképviselet a +34 629745593-as számon érhető el.​

(MTI+Guardian)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
briganti
2017. augusztus 18. 13:02
Jobbulást az ártatlanul megsérülteknek. Az együttérzést már megkapták a junkerektől - mint mindig.
3M..
2017. augusztus 18. 12:16
Mivel 24 ország állampolgárai van a sérültek között egyetlen utcában, így bátran kijelenthetjük hogy ez az elszigetelt eset a multikultúralizmus ellen irányult. Meg kell mutatniuk hogy nem félnek. Szebb Jövőt!
OrangeOrder
2017. augusztus 18. 11:32
Lehet tüntetni a további arabokért, buzikáim. Nagyon gáz lenne azt mondani, hogy na, ugye? Jobbulást, mindenki vigyázzon magára!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik