Konténerhajóval ütközött, ezért leváltották a USS Fitzgerald romboló parancsnokát

2017. augusztus 18. 09:41

A halálos áldozatokkal is járó júniusi ütközés miatt az amerikai haditengerészet leváltotta a USS Fitzgerald nevű romboló több vezetőjét.

2017. augusztus 18. 09:41

Nem maradt következmények nélkül a USS Fitzgerald nevű romboló teherszállítóval való ütközése – jelentette be az amerikai haditengerészet. 

Bill Moran tengernagy kijelentette, hogy az ügyben érintett parancsnok és a hajó vezető személyzetének másik két tagja nem szolgál többé a romboló fedélzetén. A 8900 tonnás hajó egy több mint 29000 tonnás Fülöp-szigeteki konténerszállító hajóval ütközött japán vizeken. A balesetnek halálos áldozatai is voltak.

A Fülöp-szigeteki lobogó alatt hajózó ACX Crystal és a katonai hajó ütközésére június 17-én a korai órákban került sor a Tokiói-öbölben. A baleset a romboló vízvonala alatt nagy sérülést okozott. A hajó sérült részén kutató búvárok a kabinjaikban találták meg a balesetben meghalt tengerészeket. Maga a parancsnok is csak úgy tudta elhagyni a kabint, ahova az ütközés miatt beszorult, hogy öt tengerész betörte az ajtót.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
enes
2017. augusztus 19. 08:06
Kevés a leváltás, hadbíróságra tartozik.
bunko_jobbos
2017. augusztus 18. 16:16
Nyilván nem fogjuk megtudni sosem a részleteket, de valami orbitális méretű hanyagság történt az biztos. Alkoholizálás sem kizárt.
drkovax
2017. augusztus 18. 13:23
Ezek szerint, a jó tengerész szokásoknak megfelelően, tök részegek voltak a parancsnoki hídon. Persze azt a trivialitást csak Boszporusznál balesetező orosz hajóról lehetett leírni, mer' az amerikai tengerész az nem olyan ...
békalepcse
2017. augusztus 18. 11:41
Ha egy ütközést nem tudnak elkerülni, hogy végzik katonai feladataikat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik