Késelő ámokfutott a finnországi Turkuban

2017. augusztus 18. 17:24

Ketten meghaltak és hatan kórházba kerültek, miután több embert megkéselt egy ámokfutó a finnországi Turku városában péntek délután. A rendőrség lábon lőtte és elfogta az elkövetőt, de további támadókat is keresnek.

2017. augusztus 18. 17:24

Késelő ámokfutó támadt járókelőkre a finnországi Turkuban péntek délután. A rendőrség szerint két ember meghalt, hatan kórházba kerültek. 

Egy CNN-nek nyilatkozó svéd járókelő egy „hatalmas fehér késsel” futkározó, a szembejövőket megkéselő férfit látott. „Tényleg szörnyű volt. Egy teraszon ültünk a tér közelében, és egy nő pokolian üvöltött, miközben ez a fickó szemben állt vele és embereket késelt. Vér volt mindenhol.”

A finn rendőrök lábon lőtték a támadót, ezután őrizetbe vették. Ugyanakkor friss jelentések szerint további elkövetőket is keresnek. A rendőrség még nem fedte fel a támadó motivációját, nem zárták ki a terrorcselekmény lehetőségét.

A finn belügyminiszter szerint a támadó külföldi. 

A rendőrség felszólította a turkuiakat, hogy ne menjenek a városközpontba.

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 186 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
celoke
2017. augusztus 19. 23:13
Miért "külföldit" írnak az elkövetőre? Nem lehetne egyszerűen közölni, hogy muzulmán bevándorló volt? Hiányzott ez Európának? fájó ezt leírni, de érik a polgárháború. Mert idővel Nyugat- és Észak-Európában maga a pórnép fogja kiiktatni ezeket az őrült muzulmán vadállatokat, meg azokat a politikusokat is, akik beengedték, sőt behívták őket. Az biztos, hogyha nálunk Magyarországon egy cigány (vagy egy betévedt migráns) ilyet meg merne próbálni, az utcán a közelben sétáló emberek vernék agyon.
catalina9
2017. augusztus 19. 10:33
SilentBob 2017. augusztus 19. 08:56 2 @SilentBob "Az 1960-ban megjelent A dialektikus ész kritikája című művében fejti ki ebbéli nézeteit. „A terror a szabadság kulcsa” – véli Sartre, aki szerint a fegyveres erőszaknál nincs magasabb rendű emberi minőség. Az ember „maga is cselekvő része a történelemnek, olyannyira, hogy nem térhet ki az adott struktúrák lerombolása elől, hogy újabbakat hozzon létre helyettük, amelyek majd újra meghatározzák őt" Sartre és párja, Simone B. két élhülye volt.
OrangeOrder
2017. augusztus 19. 09:11
Kiderült már, melyik alt-rightos vonulatba tartozott az elkövető?
Wilbur Nárcisz-11 Swain
2017. augusztus 19. 08:22
Charlottesville-ben egy idióta belehajt a tömegbe. Baloldali reakció: újraéled a nácizmus, szervezett fasiszta hordák gyilkolják az ártatlan járókelőket. Terrortámadások Brüsszelben, Párizsban, Londonban, Barcelonában, Turkuban. Baloldali reakció: elszigetelt, egyedi esetek, semmi közük az iszlámhoz, magányos, őrült elme minden elkövető.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik