A választójogi cenzus rejtett üzenete

2017. augusztus 18. 21:15

Az üzenet: elegünk volt, nem kérünk belőletek, sötét prolik és erőszakos nyuggerek, akik ostobaságotokkal ezt a szemét politikai elitet fenntartjátok az örökkévalóságig, és meghatározzátok ennek a jobb sorsra érdemes országnak a sorsát.

2017. augusztus 18. 21:15
Farkas Attila Márton
Magyar Nemzet

„A cenzus felvetésének szimbolikus üzenete van, s mint ilyen, része a középosztály lázadásának. Az üzenet: elegünk volt, nem kérünk belőletek, sötét prolik és erőszakos nyuggerek, akik ostobaságotokkal ezt a szemét politikai elitet fenntartjátok az örökkévalóságig, és meghatározzátok ennek a jobb sorsra érdemes országnak a sorsát. Nem vagytok velünk egyenrangú állampolgárok, nem lenne szabad, hogy választójogotok legyen. Figyelemre méltó, hogy Dúró Dóra szerint a lakosság 20 százaléka (!) tekinthető analfabétának. Ennyi embernek nem kellene választójoggal rendelkeznie.

Nos, ez a lényeg. Így érthetjük meg azt is, hogy a nyomorultak felemelése helyett miért a kizárásuk gondolata lett a menő. Arra pedig senki nem ad választ a cenzus hívei közül, hogy a választójogból esetlegesen kizártak érdekeit ki és hogyan képviselné a politikában. Nyilván nekik nem lehetnek érdekeik. Érdeke az országnak van, az ország érdeke pedig a középosztály érdekével azonos.

Felettébb ironikus, hogy a nyugatos, utazgató, az angolszász kultúrától elájuló középosztály, amely annyira szenved ettől a sármagyarországtól, ugyanazt a feudális szemléletet képviseli, amitől az ország pont, hogy nem hasonlít a vágyott Nyugathoz. Attitűdjük kicsit azokra a régi magyar főurakra emlékeztet, akik magyarul alig szólaltak meg, és akik Bécsben, Párizsban, Londonban mulatták el a pénzüket. Csodálták az ottani fejlődést, miközben azt hangoztatták, hogy odahaza bezzeg ázsiai viszonyok uralkodnak. Viszont ebből a közegből utóbb kinőtt egy reformelit, amelyik a pénzét és az előjogait adta, hogy sármagyarország elinduljon a fejlődés útján. Ma ennek a törekvésnek nyomát se látni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr.Falafel
2017. augusztus 21. 08:52
És, aki elhiszi a béruniós baromságot az mennyivel okosabb, mint egy analfabéta?
lyézusom
2017. augusztus 19. 15:35
Becsüljük meg a pillanatot, amikor FAM egy nem túl népszerű, de annál nemesebb pozícióba beleállt, szóljon a taps!
Mich
2017. augusztus 19. 12:54
A nácik üzenete: Hatalmat és Szabadrablást akarunk, a libsibolsi testvérinkkel együtt!
catalina9
2017. augusztus 19. 10:50
Elvtársak ne bolondozzunk, ha egy munkára képes felnőtt nem szavazhatna, abból egyenesen következne, hogy nem tartaná be a törvényt mondván, hogy ő nem választhatott képviselőt a törvényhozásba. ja és nem fizetne adót sem.. A Jobbik teljesen felelőtlen..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik