Háborút hirdettek ellenünk

2017. augusztus 18. 21:34

A professzor hiányolja a vitát, de vajon ő megkérdezte-e a helyieket, hogy mi a véleményük az úgynevezett liberális demokráciáról.

2017. augusztus 18. 21:34
Csath Magdolna
Magyar Idők

„Az írás elolvasása után több fontos kérdést is felvethetünk. Vajon honnan, kitől tájékozódott a lengyel professzor a lengyel és a magyar helyzetről? Az írásból az derül ki, hogy a nyugat-európai baloldal képviselőivel, illetve éppen azzal az ellenzékkel tárgyalt, amelynek minden eszközzel való, kívülről jövő támogatását ajánlja az EU-nak a két ország kormányával szemben.

A professzor hiányolja a vitát, de vajon ő megkérdezte-e a helyieket, hogy mi a véleményük az úgynevezett liberális demokráciáról, mi jót hozott az az EU-hoz később csatlakozott országoknak mind ez ideig? Vajon arról miért nem ír a professzor, hogy Kelet-Közép-Európa EU-s csatlakozásából milyen gazdasági haszna volt a Nyugatnak? Arról vajon miért nincs véleménye, hogy a jogrendet védeni akaró EU-s intézmények miért alkalmaznak következetesen kettős mércét a később csatlakozott országok esetén, beleértve azt is, hogy a nyugati cégek, illetve kereskedelmi láncok következmények nélkül áraszthatják el rosszabb minőségű és beltartalmi értékű termékeikkel a szegényebb országok piacait?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. augusztus 19. 22:32
3. Évtizedek óta köztudott, hogy a nyugati cégek faji alapon fizetik a dolgozóiknak. Nyugati dolgozóiknak sokat fizetnek, a magyaroknak töredék annyit. Ugyanaz a cég ugyanazért a munkáért. Ami nem csak a hátrányos megkülönböztetés tilalmát sérti, de az egyenlő munkáért egyenlő bért elvét is. Ami nem csupán jól hangzó idea, hanem a Föld legmagasabb rendű jogszabályai között van, a Gazdasági, Szociális és Kulturális jogok Nemzetközi Egyezségokmányában, ami még az alkotmányoknál is magasabb rendű jogszabály. Ez miért nem zavarja a kormányt? Jöjjenek a befektetők, olcsó a munkaerő! Rabszolgakereskedőt játszanak az állampolgárokkal. Miért csak a kóla meg a többi termék legyen ugyanolyan, az ugyanolyan termékek előállítóinak a munkabére miért nem?
Akitlosz
2017. augusztus 19. 22:11
"Arról vajon miért nincs véleménye, hogy a jogrendet védeni akaró EU-s intézmények miért alkalmaznak következetesen kettős mércét a később csatlakozott országok esetén, beleértve azt is, hogy a nyugati cégek, illetve kereskedelmi láncok következmények nélkül áraszthatják el rosszabb minőségű és beltartalmi értékű termékeikkel a szegényebb országok piacait?”" 1. Ez helytelen általánosítás. Sok cég teszi ezt, de nem mindegyik "nyugati" cég ilyen. akadnak azért olyanok is amelyek ugyanolyan minőségű terméket szállítanak mindenhova, például Nestlé, Heinz. 2. Ez a gyakorlat már meglehetősen régóta így van, sok sok éve, nem újdonság. Miért csak idén kezdte el zavarni a kormányt?
BőröndÖdön
2017. augusztus 19. 19:05
Magdika,az uniós források nélkül már éhen haltunk volna.
frivol824@gmail.com
2017. augusztus 19. 11:12
A zene annak szól, aki fizeti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik