Szíriába és Irakba mennek vissza nyaralni a menekültek

2017. augusztus 17. 11:16

Egy német miniszteri jelentés szerint sok szíriai és iraki menekült utazik vissza szülőföldjére azért, hogy ott nyaralhasson. Az oltalmazotti státuszuk ennek ellenére megmarad.

2017. augusztus 17. 11:16

A Baden-Württemberg tartománybeli hatóságok szerint 2014 óta száz menekült már többször is elutazott a szülőhazájába nyaralni és a visszatérés után a németországi oltalmazotti státuszukat megtarthatták – erről ír a Die Welt német internetes portál egy belügyminisztériumi jelentésre hivatkozva. Az adatok szerint főleg Szíria és Irak számít nyaralási célpontnak.

Az állásfoglalást az AFD-frakciójának indítványára Julian Würtenberger minisztériumi igazgató írta. A CDU-s politikus úgy fogalmazott: „Ha elismert oltalmazottak az üldöztetés és a fenyegetés ellenére nyaralási célból visszautaznak a szülőföldjükre, az joggal kérdőjelezi meg, hogy valóban rászorultak-e ezek a külföldiek az oltalmazotti státuszra.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. augusztus 17. 23:06
Egyébként nagyon valószínű, hogy a sok szíriaiként nyilvántartott beávndorló nem is szíriai, így nem is Szíriába utaznak vissza. A szíriai mese csak a menekült státusz és a segélyek megkapásához kellett. A németek meg persze szíriaiként hivatkoznak rájuk.
pitypang1125
2017. augusztus 17. 22:28
Röhej!
TAVIROZSA
2017. augusztus 17. 18:15
Hazamennek megnézni, hogy anyukájuk, feleségük él-e még és hogy a házaikat felépítette-e már valaki !
kizökkentidő
2017. augusztus 17. 18:09
Megnyugodhatnak a németek, mert a második generációnak már Németország lesz a szülöföldje, ezért nem lesz honvágya máshová.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik