Nácibotrány a német elitkommandónál

2017. augusztus 17. 17:16

Náci karlendítéseket mutattak be, szélsőjobboldali dalokat énekeltek, valamint levágott disznófejeket dobáltak német elitkommandósok egy ünnepségen.

2017. augusztus 17. 17:16

Szélsőjobboldali magatartással vádolják a német hadsereg (Bundeswehr) egyik speciális kommandós egységének (KSK) tagjait, a tübingeni ügyészség már megkezdte a nyomozást az ügyben – közölte Michael Pfohl, a speciális egység vezetője csütörtökön sajtóhírekre reagálva.

Az ügyre a ZDF és az ARD közszolgálati televízió, valamint a Radio Bremen és a Norddeutscher Rundfunk (NDR) közszolgálati rádió kutatása nyomán derült fény. A médiumoknak egy szemtanú számolt be arról, hogy idén áprilisban az elit egység egyik századparancsnokának búcsúünnepségén szélsőjobboldali viselkedést tanúsítottak a résztvevők.

A jelenlévő mintegy hatvan katona közül többen is náci karlendítéseket mutattak be, szélsőjobboldali dalokat énekeltek, valamint levágott disznófejeket dobáltak.

Az informátor hölgy a Tinder társkereső applikáción ismerkedett meg a kommandósegység egyik tagjával, aki meghívta „az ősi római látványosságok” mintájára Stuttgart közelében rendezett ünnepségre, hogy ő legyen a „fődíj” a századparancsnoknak. A szemtanúnak – állítása szerint – bizonyítékai is vannak az esetről az okostelefonján.

Michael Pfohl azt mondta, a médiából értesült az ügyről, a Bundeswehr pedig azonnal belső vizsgálatot indított. Annak érdekében, hogy kiderüljön, ki a felelős az történtekért, elsősorban azt kell tisztázni, hol történt az eset – mondta, hozzátéve, hogy az alaptörvénybe ütköző viselkedésre vonatkozó vádak eddig még nem bizonyosodtak be.

Az 1996-ban alapított KSK (Kommando Spezialkräfte) a német hadsereg elit egysége, amely elsősorban a válságtérségekben foglyul ejtett német túszok kiszabadításáért felel. Az elmúlt húsz évben elsősorban Afganisztánban és a Balkánon vettek részt bevetéseken.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smarton
2017. augusztus 18. 14:43
Elitkommandó. Nos, német lányoknak kellene gyereket csinálni, nem kurvát kúrni.
Akitlosz
2017. augusztus 18. 02:49
" És milyen Németországunk van most? A bankárok és az autógyártók országa. Még a nagy hadseregünk is puha lett. A katonák szakállat viselnek és játékkitüntetéseket. Én nem szégyellem, hogy hittem a nemzetiszocializmusban. Még mindig viselem a vaskeresztet a gyémántokkal, amelyeket Hitler adott nekem. De ma Németországban nem találni egyetlen embert, aki Hitlert a hatalomba szavazta. Sok német érzi bűnösnek magát a háború miatt. De nem magyarázzák el, hogy az igazi bűnünk az, hogy veszítettünk. " / Hanna Reitsch 1979. /
ato boldizsár
2017. augusztus 17. 22:46
A disznófejekre még nagy szükség lehet! Sőt..a nácikra is!
pitypang1125
2017. augusztus 17. 22:26
Ébredő erő! Hamarosan a jenkibérenc libsik buknak Németországban is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik