Már az állatkerti állatokat eszik Venezuelában

2017. augusztus 17. 09:57

Tombol az éhínség a szocialista Venezuelában – egy nyugat-venezuelai állatkertből feltehetően azért loptak el több állatot, hogy megegyék őket.

2017. augusztus 17. 09:57

Venezuela nyugati részén, Maracaiboban egy tolvaj több állatot is elrabolt a helyi állatkertből – a hatóságok szerint azért, hogy megegye őket. 

Egy helyi rendőrtiszt elmondta, két – a vaddisznókhoz nagyon hasonló – örvös pekarit loptak el a hétvégén a kulumbiai határhoz közeli maracaibói Zoológiai Parkból. „Azt gyanítjuk, azzal a szándékkal vitték el az állatokat, hogy megegyék őket” – mondta a helyi rendőrség tisztségviselője a sajtónak kedden.

Az állatkerti lopás is az országban elburjánzó gazdasági válság jele – a venezuelai szocialista modell összedőlésével rengeteg áru tűnt el a polcokról, így számos lakos vált alultáplálttá, rászorulva a kukázásra – és akár az állatkerti lopásra is.

A venezuelai elnök, Nicolas Maduro szerint nem a szocialista modell, hanem az ellenzék és Washington a felelős a hiányért – szerinte az USA gazdasági háborút indított Venezuela ellen.

Nem ez az első alkalom, hogy a maracaibói állatkertben lopás történik: az elmúlt hetekben már 10 féle állatfajt, köztük bölényeket is elloptak a zoológiai parkból. Ugyanakkor az állatkert vezetője szerint ebben az esetben nem azért vitték el az állatokat, hogy megegyék őket, hanem drogdílerek lopták el, majd adták el azokat.

Az éhség nemcsak az embereket tizedeli meg: 2016-ban mintegy ötven állat halt meg az éhínség következtében a caracasi állatkertben – erről egy szakszervezeti vezető beszélt korábban. A kormány szerint az állatok nem éheznek, épp ellenkezőleg, „a családjukként” kezelik őket.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2017. augusztus 18. 10:33
Regi vicc hogy mi lesz a Szaharaban ha gyoz a szocializmus: homokhiany.
Akitlosz
2017. augusztus 17. 17:52
Jogosabb és megérthetőbb, mint a fácángyilkos meg a szalonkaölő perverz hobbija. Az éhség nagy úr. Szórakozásból állatokat gyilkolászni viszont elfogadhatatlan.
robag
2017. augusztus 17. 11:55
Szegények. :(
3M..
2017. augusztus 17. 10:25
Ez természetes, az erősebb megeszi a gyengébbet. Nálunk például a gólyákat eszik a cigányok. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik