Harmadik út

Európai Unió vagy Oroszország? A kormány válaszolt

2017. augusztus 16. 21:30

LMP-s képviselők beadványban állították válaszút elé Orbán Viktort: azt kérdezték, a miniszterelnök Európát, vagy Oroszországot választja-e. Dömötör Csaba államtitkár egészen unortodox választ adott Szél Bernadették kérdésére.

A Zoom.hu akadt rá Szél Bernadett és Hadházy Ákos LMP-s képviselők még július 31-én feltett, a miniszterelnökhöz intézett írásbeli választ igénylő kérdésére. A képviselők kérdése a következőképpen szól: 

„Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Kérem, az alábbi két megoldás közül az Ön által helyesnek vélt választ szíveskedjen aláhúzni.

A.) Európai Unió
B.) Oroszország

Várom válaszát!”

Orbán Viktor helyett Dömötör Csaba államtitkár adott választ a kérdésre – igaz, kis késéssel, csupán augusztus 15-én. Dömötör reakciója a következő volt:

„Köszönettel vettük feleletválasztós kérdését, ugyanakkor sajnáljuk, hogy a lehetséges válaszok között nem szerepelt az, ami számunkra a legkedvesebb:

C) Magyarország.”

Dömötör hozzátette, a kormány erős Európát szeretne egy erős Magyarországgal. „Kérdéséből jól látszik, hogy az LMP- csak a másokhoz való igazodást látja az egyetlen megoldásnak, és nem is tud elképzelni más lehetőséget. Ezzel szemben a kormány minden esetben a magyar érdekek mentén jár el, még akkor is, ha ez sok esetben kemény vitákkal jár” – szögezte le. Az államtitkár ugyanakkor hozzátette, örül, hogy az LMP-nek van ideje ilyen beadványokat megfogalmazni, miután a párt alelnökét, Ungár Pétert ki kellett dobni a Momentum fesztiváljáról.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/116241