Amerikai polgármesterek döntenének konföderációs szobrokat

2017. augusztus 16. 13:16

Egyre több amerikai városvezető jelenti be, hogy ledöntik a köztereken álló konföderációs szobrokat.

2017. augusztus 16. 13:16

A Charlottesville-ben látott konfliktus ellenére egyre több amerikai városvezető jelenti be, hogy ledöntik a köztereken álló konföderációs szobrokat – írja az Euronews. 

Ennek ellenére több olyan város is van, ahol a demonstrálók nem várják meg a polgármesteri döntést, maguk állnak neki a szoborledöntésnek vagy éppen rongálásnak. Dallas polgármestere szerint egy-egy ilyen döntést nem szabad elhamarkodni, ő inkább munkacsoport létrehozását kezdeményezi, hogy felülvizsgálják a konföderációs szobrok ügyét.

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hóvirágcsempész
2017. augusztus 17. 21:49
Ezek meghülyültek....
annamanna
2017. augusztus 17. 05:03
"a demokráciának is árt, ha a polgárai azt szokják meg, nemcsak, hogy nem kell más véleményekkel vitatkozniuk, de egyáltalán találkozniuk sem kell azokkal." "Az újhullámos PC viszont már az érzelmekről szól. Az így vívott vitákat pedig azt teszi különösen nehézzé, hogy az újgenerációs szuperérzékenyek az őket ért sérelmeket objektív támadásnak fogják fel. És azt, ha valaki személy szerint őket bántja meg, úgy kezelik, mintha a támadó valami abszolút értelemben rossz dolgot követett volna el." "“Nem akarok vitatkozni. Csak beszélni a fájdalmamról.” Ennél tömörebben nehezen lehetne összefoglalni a lényeget. Az idén érezhetően felpörgött politkai korrektség- illetve túlérzékenység-vita (...) ebben csúcsosodott ki. (...) nem érdeklik az érvek és a vita, csak az érzéseivel akar foglalkozni. Tudnod kell vitatkozni Az amerikai egyetemisták egyre inkább úgy viselkednek, mintha valamilyen különleges trópusi virágok lennének, amik a legkisebb kényelmetlenség hatására is maradandó károkat szenvednének" "ennek a bizonyos “biztonságos térnek” a védelme a szereplők szerint fontosabb a szólásszabadságnál, a sajtószabadságnál, és a fizikai erőszakhoz erősen közelítő eszközökkel is meg lehet védeni azt." "Az amerikai egyetemistákra ráomlik a politikailag korrekt álomvilág Erővel zárják ki a sajtót és ordítva fojtják bele a szót azokba, akik nem értenek velük egyet." https://444.hu/2015/11/12/az-amerikai-egyetemistakra-raomlik-a-politikailag-korrekt-alomvilag
annamanna
2017. augusztus 17. 04:40
„Ha nem vagy felháborodva, nem figyelsz eléggé” Engedd szabadon a haragod! https://www.youtube.com/watch?v=FgbHS-FbjKA
Einar
2017. augusztus 16. 22:40
Amerika megérett a pusztulásra. Röhögtek a Szovjetunión, amikor az amerikai imperializmus pusztulását vizionálták, pedig érkezik az, csak lassabban. Keleten a római birodalom is tovább tartott, most úgy látszik, nyugaton az USA kezdett lassú agóniába. Kb. a konföderáció volt az utolsó esélyük a fehér-nyugati civilizáció megalapozására. Most mehet orrba-szájba a multikulti, aminek a vége a fehér-ember teljes háttérbeszorítása lesz és egy működésképtelen, etnikailag szétzilált rasszista (legalább 3 rassz) polgárháború szélére sodródott birodalom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik